Češka avantura

Skupinsko
kolesarjenje
Odhod 13.07.2024
Trajanje potovanja 8 dni / 7 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Hoteli 3*/4*
Začetna točka Ljubljana
Prevoz Organiziran (kombi)

od 895 €

Kolesarjenje po Češki, od Češkega Krumlova do Prage. Kolesarsko potovanje nas bo vodilo skozi zanimive kraje, slikovite pokrajine ter za zaključek ob reki Vltavi do Prage.

1. dan: Ljubljana - Cesky Krumlov
Zbor vseh udeležencev v Ljubljani ter prevoz oseb in koles proti Češki. Popoldanski prihod v Cesky Krumlov, kjer sledi nastanitev hotelu ter  ogled mesta, ki je uvrščen tudi na seznam Unescove kulturne dediščine.

2. dan: Cesky Krumlov - Ceske Budejovice - Hluboka nad Vltavou
Po zajtrku sledi nekaj kolesarjenja po mestu in nato nadaljevanje po sklikoviti dolini ob reki Vltavi. Naš prvi postanek bo v kraju Zlata Koruna, kjer si bomo ogledali tamkajšnji samostan. Sledi nadaljevanje proti Ceskim Budjejovicam, kjer bo čas za kosilo poizkusili pa bomo tudi tamkajšnje pivo Budweiser. Naše današnji kolesarski dan pa zaključimo v mestu Hluboka na Vltavou, ki se ponaša z mogočnim gradom in prelepim parkom katerega si bmo tudi ogledali (cca. 50 km).

3. dan: Hluboka nad Vltavou - Pisek
Po zajtrku sledi nadaljevanje kolesarjenja ob reki Vltavi. Med samo potjo bomo videli tudi hidroelektrarno Orlik. Naš današni cilj pa bo slikovito mesto Pisek, ki se ponaša z kamnitim mostom iz 13 stoletja in je najstarejši v državi (cca. 53 km).

4. dan: Pisek - Pribram
Današnja kolesarska etaba po najdaljša. Slikovita pot nas bo od Piseka vodila vse do Pribrama. Med samim kolesarjenje si bomo ogledali številne zanimivosti na poti med katere spadata grad Orlik in pa še en znameniti most Zdakov. Naš cilj bo mesto Pribram, katero je pomembno rudarsko središče že od srednjega veka. V mestu se bomo lahko tudi osvežili v tamkajšnjih termah (cca. 60 km).

5. dan: Pribram - Zebrak
Po zajtrku sledi začetek kolesarjenja. Obiskali bomo znano romarsko cerkev na Sveti gori. Po ogledi sledi nadaljevanje po slikoviti pokrajini skozi gozdove do današnjega cilja, mesta Zebrak. Beseda ˝Zebrak˝ v prevodu pomeni berač (cca. 35 km).

6. dan: Zebrak - Karlstejn
Naš današnji dan bomo začeli s kolesarjenjem mimo ruševin mogočenega gradu Tocnik. Po kratkem ogledu sledi nadaljevanje proti Berounu. To je srednjeveško mesto v srcu krasa z romantičnimi dolinami in jamami ter kraji kjer se še vedno lahko najdejo pra-zgodovinski fosili. Preostali del dneva sledi kolesarjenje ob reki Berounka in skozi romantično dolino vse do vasi Karlstejn, kjer je naš cilj (cca 40 km).

7. dan: Karlstejn - Praga
Naš zadnji kolesarski dan bo potekal ob bregovih reke Berounke in Vltave do Prage. Po prihodu postanek za kavico in ogled več kot tisoč let stare prestolnice in Karlovega mostu, ki so ga zgradili leta 1367. Most je okrašen s kipi svetnikov, med njimi je tudi Sv. Janez Nepomuk, ki so ga prav s tega mostu vrgli v Vltavo. V starem mestu je gotovo najimenitnejši Staromestni trg s Staro mestno hišo in njeno astronomsko uro iz 15. st., s spomenikom Jana Husa in z mnogimi drugimi pomembnimi palačami in cerkvami. Vaclavske namesti, so kraj, kjer mestno srce najmočneje utripa. Tam, pod “konjem” (Vaclavov spomenik) je kot izhodiščna točka priljubljeno zbirališče pražanov (cca. 45 km).

8. dan: Praga - Ljubljana
Po zajtrku sledi odhod proti Sloveniji kamor bomo prispeli v popoldnaskih urah.

Cena vključuje: prevoz oseb in koles po programu, 7 x nočitev z zajtrkom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*/4*, prevoz prtljage med hoteli, slovensko vodenje, organizacijo potovanja.

Doplačillo (na licu mesta): turistična taksa 14 €

Možna doplačila: enoposteljna soba 180 €, najem E-kolesa 180 €

Opombe: najmanjše število udeležencev 12

Hoteli 3*/4*.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se