• Istanbul z okolico
  • 11.11.2023
  • 02.02.2024
  • 2 odrasla

Predpraznični Istanbul

Opis ponudbe

PREDPRAZNIČNI ISTANBUL

VELIČASTNA METROPOLA OB BOSPORJU

11.12.-15.12.2023

  • PREVOZI PO ISTANBULU S TURISTIČNIM AVTOBUSOM
  • VKLJUČENI OGLEDI: HIPODROM, MODRA MOŠEJA, HAGIJA SOFIJA, VELIKI BAZAR, EGIPČANSKI BAZAR...
     

1. dan: let v Istanbul
Transfer iz Ljubljane do letališča Zagreb in nato let do Istanbula. Po pristanku vas, na izhodu z letališča, pričaka vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela Mercure Istanbul West Hotel & Convention Center 5* in namestitev za naslednje 4 nočitve.

2. dan: Istanbul – čarobna metropola - palača Topkapi in Hagija Irena (doplačilo)
Zajtrk. Nato vas odpeljemo na hipodrom, na katerem so se v preteklosti zbirali ljudje, ter si ogledamo tri znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi ogled Modre mošeje, prve mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so začeli graditi leta 1609 in jo dokončali leta 1616. Sledi najpomembnejša mojstrovina bizantinske umetnosti, Hagija Sofija. Najprej je bila krščanska cerkev, nato mošeja, kasneje muzej, od leta 2020 pa so jo ponovno spremenili v mošejo. Sledi obisk trgovine z modnimi usnjenimi izdelki.
Če bi želeli Istanbul še bolje spoznati, se nam pridružite (za plačilo) na ogledu palače Topkapi in Hagije Irene.

3. dan: Veliki bazar (Kapalıçarşı) – bazar z začimbami (Egipčanski bazar) - vožnja z ladjo po Bosporju (doplačilo)
Po zajtrku vas čaka dan za nakupovanje! Med obiskom tradicionalne trgovine, si boste ogledali vrhunsko umetnost izdelovanja turških preprog in nakita. Sledi Veliki bazar, ena največjih tržnic na svetu z več kot 4000 trgovinami. Uživajte v nakupovanju in barantanju ter sprehodu po labirintu, polnem pisanih trgovin in restavracij. Nato se odpravimo na egipčanski bazar oz. bazar začimb, kjer vas bodo očarale fantastične orientalske dišave in barve.
Popoldan se lahko z ladjo zapeljete po Bosporju (za plačilo). Ob vožnji med obema obalama, med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega od blišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obal Azije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju boste z ladje lahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače.

4. dan: fakultativna izleta: Bursa ali Dolmabache palača in azijski del Istanbula (za doplačilo)

Celodnevni izlet v Burso s kosilom (doplačilo)
Zajtrk. Nato vas odpeljemo v Burso, antično Prusijo, ki je bila od leta 1335 prvo glavno mesto osmanskih sultanov. Bogato, danes glavno mesto province, se nahaja v rodovitni dolini, obkroženi z visokimi gorami. Ozke ulice, slikovite stare hiše, impozantne mošeje in gosto poseljene ulice bazarja, kjer diši po Orientu; mostovi čez soteske v središču mesta, romantična, stara pokopališča ob razkošnih modernih bulvarjih in znanih termalnih vrelcih – to je Bursa. Za kosilo bomo poskusili pravo turško specialiteto Iskenderkebab! Po kosilu si ogledamo še Zeleno mošejo, ki jo pogosto uvrščajo med vrhunce otomanske arhitekture. Za konec pa sledi še ogled mošeje Ulu in Koza Han, nekdanjega bazarja svile. Povratek v Istanbul in nočitev.

ali

Dolmabache palača in azijski del Istanbula (doplačilo)
Tako kot sam Istanbul, je tudi v palači vidno prepletanje vzhoda in zahoda. Njena notranjost je strogo varovana, sama pa hrani številne spomine in narodne simbole. Ob obali Bosporja jo je težko ne opaziti: razkošna in osupljiva, to je palača Dolmabache. Bila je upravno središče poznega otomanskega cesarstva, v kateri so bivali zadnji osmanski sultani. Ko je Turčija postala republika, jo je občasno pri svojem delu uporabljal tudi prvi predsednik in oče moderne države Mustafa Kemal Ataturk. V palači je preživel zadnje dni svoje življenja leta 1938. Ura v njegovi sobi še vedno kaže 9:05, čas, ko je umrl. Po ogledu palače prečkamo Bosporsko ožino preko visečega mostu, imenovanega Most mučenikov 15. julija, do točke Çamlıca, od koder je fantastičen pogled na celoten Istanbul, Marmarsko morje in otoke. Spustili se bomo do okrožja Kadikoy, kjer lahko poskusite in kupite najboljšo baklavo ali pa izkoristite čas za uživanje v ulični umetnosti, kavarnah in restavracijah. Povratek v hotel in nočitev.

5. dan: Povratek
Skladno s časom leta transfer do letališča Istanbul in let do Zagreba ter po pristanku transfer do Ljubljane.

Pomembno opozorilo:
Po turških predpisih mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanj.

Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.

ČAS POTOVANJA: 5 dni / 4 noči

CENA:
- 549,- EUR na osebo – za rezervacije do vključno 31.10.2023
- 569,-EUR na osebo – za rezervacije do vključno 20.11.2023
- 599,-EUR na osebo - za rezervacije od 21.11.2023

Minimalno število potnikov na termin: V primeru posebnih letal (charter let) je najmanjše število 140 potnikov na letalu in najmanj 35 potnikov na posameznem avtobusu.

Cena vključuje:
- transfer Ljubljana-letališča Zagreb-Ljubljana
- letalski prevoz Zagreb-Istanbul-Zagreb s pristojbinami, čarterski let s Freebird Airlines
- 20 kg oddane in 7 kg ročne prtljage
- 4 x nočitev v hotelu Mercure Istanbul West Hotel & Convention Center 5*
- zajtrk
- ogledi z vstopninami po programu: hipodrom, Modra mošeja, Hagija Sofija, Veliki bazar, Egipčanski bazar
- prevozi po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom
- slovensko spremstvo na destinaciji in lokalni vodnik (med letom z letalom spremstvo ni zagotovljeno)
- organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti

Doplačila v agenciji - pred potovanjem:
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 185,-EUR

Možna doplačila vodniku na poti :
• palača Topkapi in Hagija Irena cca 30€ na osebo
• vožnja z ladjico po Bosporju cca 40€ na osebo
• Bursa s kosilom cca 65€ na osebo
• Dolmabache palača in azijski del Istanbula cca 60€ na osebo
Dodatni izleti se izvedejo, če je prijavljenih vsaj 10 oseb. Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se