• Tajska
  • 17.10.2024
  • 04.11.2024
  • 2 odrasla

Tajski biseri

Opis ponudbe

Udobno turistično potovanje vas v spontanem ritmu vpelje v toplo tropsko deželo in njena vzdušja. Starodavni budistični templji nam razkrivajo modrost tajskega človeka. Tu so najlepše svetovne plaže in neštete tropske palme. Lahka tajska hrana z večnimi rezanci in rižem na tisoč načinov nas zavaja v skušnjave. Skušnjava nam je tudi pestro nočno življenje in tržnice, kjer si nakupimo spominke. Premikamo se gibko in tekoče kot reka in dežela nam nehote zleze pod kožo. Domačini nas osvojijo z večnimi nasmeški.

V prvem delu potovanja spoznamo glavne znamenitosti dežele. Izgubljamo se v množici budističnih templjev in polnimo svojo dušo z večnimi modrosti. Budova zgodba se dotakne vsakega izmed nas. Spoznavamo nočno življenje Bangkoka in njegove skušnjave. S tuk-tukom drvimo po ulicah Bangkoka in se čudimo vragolijam voznikov. Na Khao San ulici uživamo v raznovrstni ponudbi nenavadne hrane. Kobilice, škorpijoni in gosenice so preizkus in izziv za evropskega človeka. Naši predsodki padajo in počasi vstopamo v tajsko resničnost.

V drugem delu raziskujemo tajski sever. Spoznamo prestolnico severa Tajske. Veselimo se kuharskega tečaja, potepamo se po nočni tržnici, prileže se nam tajska masaža. Zdaj opazujemo svet iz slonjega hrbta, v naslednjem trenutku nežno drsimo na bambusovem splavu in nazadnje obnemimo ob pogledu na veličastne mačke – tigre!

Za konec se odpravimo na jug proti morju, kjer se prepustimo počitniškim užitkom. Lahko le lenobno poležavamo na rajski plaži, se prepustimo nežnemu božanju valov in toplemu soncu. Na voljo je tudi veliko možnosti za aktivno preživljanje prostega časa (potapljanje, snorklanje, izleti) ter uživanje v pestri ponudbi morske hrane in tropskega sadja.

Potovanje Tajski biseri je del potovanja Tajski biseri in morje.

1. dan LJUBLJANA – BANGKOK.

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča proti Bangkoku. Nočitev na letalu. (letalo)

2. dan BANGKOK.

Predvidoma dopoldanski prihod, ter vožnja v mestno središče. Dan začnemo s spoznavanjem biserov tajske tempeljske arhitekture, ki predstavlja bistvo tajske duše, saj je neločljivo prepletena z budizmom. Obiščemo tempelj Smaragdnega Bude in kraljevo palačo, potem vstopimo v tempelj Pho z ogromnim naslonjenim Budo. Vrnitev v mesto in prosto za večerjo ali ulično masažo. Ste za obisk slavne ulice Khao San? Nočitev. (H, Z)

3. dan BANGKOK – plavajoča tržnica – AYUTTHAYA – let v CHIANG MAI

Zajtrk. Zgodnji odhod, saj ne želimo zamuditi plavajoče tržnice. Vožnja po mreži kanalov in lokalnega življenja ob njih nas popelje na ogled znamenite plavajoče tržnice Damnoen, kjer se trgovina odvija na vodi; opazujemo otovorjene čolne, ki nežno drsijo mimo nas. Barvni spektakel za oči in dušo. Vožnja do Ayutthaye, ki je bila druga in najdlje tajska prestolnica in ena najbolj pomembnih prestolnic JV Azije. Ogledamo si drugi del tempeljske pravljice (UNESCO): obsežni tempeljski kompleks Mahathat skriva med drugim tudi slavno Budovo glavo, ujeto med korenine drevesa, tempelj Si Sanphet nas prevzame s podobo treh chedijev, v templju Mongkhon Bophit pa postanemo ob veličastni podobi Bude iz 15. stoletja. Sledi vožnja iz Ayutthaye do letališča, odkoder poletimo v Chiang Mai. Vožnja do hotela in nočitev. (H, Z, čolni, letalo)

4. dan CHIANG MAI

Zajtrk. V skladu s časom obiščemo obrt izdelovanja dežnikov. Sledi vožnja in ogled templja Doi Suthep, ki kraljuje visoko nad mestom in je zaščitni znak severne tajske metropole. Začutimo sveti vpliv in opazujemo domačine pri molitvi in daritvi. Prižgemo svečko, darujemo lotosov cvet in kadilne palčke, pozvonimo z zvonovi sreče … Pozno popoldne ob vodstvu kuharskega mojstra spoznavamo tipična zelišča in sestavine tajske kulinarike. V kuharski šoli si zavežemo predpasnike in se prelevimo v mojstre tajske kuhinje. Pripravimo več značilnih tajskih jedi. Pozor; kar bomo pripravili, bomo tudi imeli za večerjoJ! (H, V)

5. dan CHIANG MAI – sloni, tigri

Zgodnji zajtrk. Podamo se na izlet v okolico. Obiščemo slonje zavetišče, kjer bomo lahko nahranili slone, se igrali z njimi in jih okopali. Kosilo. Po kosilu prosto za samostojno raziskovanje Chiang Maija. Po želji (za doplačilo) pa se lahko odpeljemo na vrhunsko doživetje – v kraljestvo tigrov, kjer te ogromne mačke lahko občudujemo izza ograje ali pa stopimo k njim, jih božamo in se z njimi slikamo. Namestitev v hotel in nočitev. (H, ZK)

6. dan CHIANG MAI – let na PHUKET.

Zajtrk. Odhod na letališče in polet proti Phuketu. Sledi vožnja do hotela. Prosto za počitnice. (H*, Z, letalo)

7. dan PHUKET.

Zajtrk. Prosto za odklop na plaži. Skočimo v vodo in uživamo v božanju valov, predajamo se sončnim žarkom ali pa se v senci sladkamo s tropskim sadjem. Lahko se razvajamo s tajsko masažo ali se odpravimo na opcijski izlet in raziskujemo okolico. Izbira je vaša, dolgočasno ne bo nikomur. Nočitev. (H*, Z)

8. dan PHUKET – BANGKOK - LJUBLJANA.

Zajtrk. Prosto do odhoda (odjava iz sobe do 10 ure). Vožnja do letališča. Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani. (letalo)

9. dan BANGKOK – LJUBLJANA.

Nadaljevanje potovanja proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (letalo)

VIZE: Državljani Republike Slovenije za turistična bivanja do 30 dni ne potrebujemo vizuma. Potrebujemo potni list, ki je veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja. 31. decembra 2016 je v veljavo stopil nov vizumski režim, ki ureja vstop v Kraljevino Tajsko preko kopenskih meja. Le ta je dovoljen 2 x  v koledarskem letu. Za vse nadaljnje vstope je potrebna predhodna pridobitev vizuma. V primeru letalskega prihoda na Tajsko pa je vstop omejen na 6-kratni vstop za turistična bivanja do 30 dni v koledarskem letu. 

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Cena (najmanj 25 udeležencev) vključuje: letalski prevoz do Bangkoka in nazaj, letališke in varnostne pristojbine (467 EUR), notranji leti Bangkok - Chiang Mai - Phuket - Bangkok, nočitve po spodnjem opisu in prehrano glede na opis v programu, vse izlete, vstopnine in prevoze po programu, slovensko vodenje in lokalne vodnike,  stroške priprave in organizacije potovanja.

Nočitve: 4 nočitve v hotelih 3*, 2 nočitvi v hotelu 4*.

Ogledi: vključene so vse vstopnine ogledov po programu, razen:

- Kraljestvo tigrov v Chiang Maiju: od 22 EUR dalje. 

Vstop k tigrom, božanje in fotografiranje s  tigri (6. dan potovanja) ni vključeno v ceno, potnik znesek po želji poravna na kraju samem.

Obvezna doplačila:

  • Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 150 €
  • Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 24 oseb 90 €

Možna doplačila:

  • Doplačilo za enoposteljno sobo 510 €
  • Odstopnina (5,02 %) od vrednosti aranžmaja - PAKET A ** 5.02 %
  • Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 11 dni kritje S - posamično 18.36 €

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se