• 05.06.2022
  • 27.08.2022

Med pohorskimi krošnjami in jezeri

Opis ponudbe

Predviden program

Odhod v jutranjih urah. Vožnja do Rogle in tamkajšnjega hotela Planja, kjer bomo začeli naš pohod. Razmeroma ravninska in nezahtevna pot nas vodi preko mehkih pohorskih planj in s koreninami poraslih, iglic polnih gozdnih tleh nas vodi globoko v gozd, kjer se začne močvirnat svet: šotno barje, kjer nastaja zdravilna pohorska šota. Lesena »brunčana« pot nas popelje nedaleč od tam in nam razkrije pravi biser: znamenita Lovrenška jezera. Gre za največje visoko barje v Sloveniji, z 20 jezerci, na katerih poleti občudujemo beli lokvanj. Prav tukaj se skriva in zares redko pokaže ogroženi petelin ruševec. S stolpiča ob jezerih se odpirajo čudoviti pogledi na vse strani. Celotna trasa poti je dolga cca. 14 kilometrov, za kar bomo potrebovali približno 4 ure. V objemu prostranih in mogočnih zelenih pohorskih gozdov nam bo čas hitro minil. Prehojeno pot in prostranstva pohorskih krošenj si bomo nato ogledali s povsem neobičajne, ptičje perspektive, ki so jo poimenovali »Pot med krošnjami«. Gre za leseno konstrukcijo, razgledni stolp s sprehajalnimi potmi, ki se dviga 35 metrov visoko in ga oglašujejo s sloganom: Narava, kot jo vidijo ptice. Zelo bo zanimivo in poučno. Privoščili si bomo dovolj časa za sprehod in uživanje v naravi. Dan se bo že krepko nagnil v popoldne, ko se bomo ustavili še v Slovenskih Konjicah. Ogledali si bomo staro mestno jedro, ki se deli na stari in mestni trg. Stari trg je v zavetju mogočne cerkve sv. Jurija. Nedavna prenova starega trga z mestnim parkom in tržnico daje mestu pečat modernosti in sodobnosti. Mesto sicer že vrstno let velja za zgled prijaznosti in urejenosti, kar zgovorno kažejo tudi številna nagrade in priznanja, med drugim tudi dve zlati medalji na tekmovanju Cvet Evrope. Še nekaj prostega časa predenj se v večernih urah odpravimo proti domu.

 

ODHOD ŠTAJERSKA: 25,00 € (pri udeležbi najmanj 40 oseb)

                                 35,00 € (pri udeležbi najmanj 25 oseb)

Cena vključuje

prevoz s turističnim avtobusom,
zunanje oglede po programu,
vstopnino na razgledni stolp na Rogli,
turistično vodenje vodnika z licenco GZS, organizacijo izleta ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se