• Kanarski otoki (Španija)
  • 23.09.2023
  • 04.11.2023
  • 2 odrasla

Kanarski trojček- Gran Canaria, Lanzarote in Fuerteventura

Opis ponudbe

Potovanje začnemo na Gran Canarii, kjer vstopimo v kanarske energije in vzdušja, zgodovino in arhitekturo, svežino in atraktivnost. Raziščemo prestolnico Las Palmas, potem pa otok doživimo od prijetnih vasic do najvišjega vrha in sprehoda po palmeriji ter do puščavskih sipin in svežega morja. Tu spoznamo zgodovino prvotnih naseljencev Gvančev in njihovih naslednikov Špancev, ki vsled masovnega turizma tudi hitro izginjajo …

Nadaljujemo na najbolj zahodni Kanarski otok Lanzarote; zaradi nedavnih izbruhov imamo občutek, kot bi prišli na drug planet. Otok se ponaša tudi z najdaljšim vulkanskim tunelom na svetu- Atlantido, ki je dolg kar 7 km. ter zelenim jezerom, ki leži na črnem vulkanskem pesku ob morju, noro kakšni kontrasti! Prav poseben izgled pa mu daje arhitektura kot si jo je zamislil cesar Manrique – bele hiške z modrimi ali zelenimi okni.

Za konec pa nas čaka še puščavski otok Furteventura, kjer vstopimo v popolnoma drugačno pokrajino. Na prvi pogled je zelo podobna afriški. Otok zaznamujejo najlepše plaže na Kanarskih otokih in največ sončnih dni. Ena najpopularnejših aktivnosti na otoku je deskanje na valovih in vetru. Čudovite sipine v nacionalnem parku Corralejo in turkizno morje nas vsekakor očarajo.

1. dan LJUBLJANA – GRAN CANARIA – LAS PALMAS.

Polet iz ljubljanskega ali okoliškega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča proti Gran Canarii. Po prihodu prevoz mesta Las Palmas. Sprehodimo se skozi labirint La Veguete, ki nas s kolonialnimi zgradbami zapelje v nek stari čas. Namestitev in nočitev. (letalo, H)

2. dan GRAN CANARIA – izlet po otoku – polet na LANZAROTE

Zajtrk. Postanemo v vasici Arucas, kjer si ogledamo izjemno bazaltno cerkev ter tovarno ruma. Skozi soteske se po vijugasti cesti vozimo do Terorja, ki je versko središče otoka in kjer bomo občudovali nekaj najlepših primerkov kolonialne arhitekture. Z avtobusom se povzpnemo na najvišji vrh Pico de las Nieves (1949 m), od koder imamo z nekaj sreče razgled čez celoten otok. V skladu s časom se sprehodimo se do zanimive skalne formacije Roque Nueblo. Spustimo se v belo vasico Fataga in v dolino kanarskih palm. Dan zaključimo na v Maspalomas ter se sprehodimo po puščavskih peščenih sipinah. Kakšni kontrasti! Morda skok v morje? Vožnja na letališče in polet na Lanzarote. Po pristanku vožnja do hotela. Namestitev in nočitev. (H, Z, letalo)

3. dan LANZAROTE - izlet na VZHOD OTOKA

Zajtrk. Začnemo z raziskovanjem nacionalnega parka Timanfaya. Doživimo neokrnjeno vulkansko pokrajino. Nato se v El Golfu spustimo v naravni amfiteater zelenega jezera in črne plaže. Peljemo se mimo spektakularnih pečin do solin, ki so edine delujoče komercialne soline na otoku. Odpeljemo se proti vinorodnim predelom La Geria in okusimo žlahtno kapljico. V skladu s časom se sprehodimo do vulkana, na katerem občutimo pravo vulkansko pokrajino. Sledi še ogled hiše cesarja Manriqua (doplačilo), ki je prava arhitekturna mojstrovina. Vožnja do hotela in nočitev. (H, Z)

4. dan LANZAROTE - izlet na SEVER OTOKA

Zajtrk. Odpeljemo se proti severu otoka, kjer se spustimo v  podvodno jamo oziroma kilometer dolg lavin tunel. Nadaljujemo z ogledom mojstrovin lokalnega umetnika Cesarja Manriqua. Po želji (doplačilo) obiščemo podmorsko jamo »Jameos del Agua«, v kateri se skriva jezero z belimi rakci. Lahko se sprehodimo tudi po lepem parku z bazenom. Vožnja do razgledne točke del Rio, od koder se nam z visokih pečin razprostre pogled na otok la Graciosa. Obiščemo belo stavbo okrogle oblike, vgrajeno v lavine skale. V skladu s časom se sprehodimo po kraterju manjšega vulkana in obiščemo vasico Teguise. Popoldan preživimo na plaži Famara, kjer imamo prosto za kopanje ali drugačne aktivnosti. Na poti do hotela se ustavimo na tradicionalni kmetiji (doplačilo). Vrnitev v hotel. Nočitev. (H, Z)

5. dan LANZAROTE - trajekt na FUERTEVENTURO – LAJARES – VULCAN HONDO- OLIVIA- EL COTILLO

Zajtrk. Vožnja do pristaniškega kraja Playa Blanca, kjer imamo čas za krajši sprehod, nato pa se s trajektom odpeljemo na sosednji otok Fuerteventura. Prosto za ogled mesta Corralejo. Čaka nas krajša vožnja do umetniške vasice Lajares, kjer lahko okusimo tradicionalne tapase. Enourni pohod do vulkana Hondo in okoli njegovega kraterja nazaj v Lajares. Vožnja do starega kolonialnega mesta Oliva, ki ga raziščemo. Nadaljujemo do čudovitega obmorskega mesteca El Cottilo. Spoznamo zgodovino in način življenja otoških prebivalcev. Namestitev v hotelu in nočitev. (H, Z)

6. dan FUERTEVENTURA – prost dan za počitnice ali po želji izlet po otoku (BETANCURIA – AJUI – PAJARA – COSTA CALMA- NP CORRALEJO)

Zajtrk. Izlet: v najstarejši vasici na otoku, Betancuria, si ogledamo sirarno in poskusimo svetovno priznan kozji sir. Vožnja proti morju do znane vulkanske plaže Ajui, kjer se sprehodimo po naravoslovni poti, na kateri spoznamo nastanek pečin in zalivov, na koncu pa vstopimo v velike obalne jame. Skozi zeleno oazo Pajara se odpeljemo do Costa Calme. Ena najlepših peščenih plaž na otoku je kot nalašč za počitek in skok v morje.  Na poti do hotela se ustavimo še v nacionalnem parku Corralejo. Vožnja do hotela. Nočitev. (H, Z)

7. dan FUERTEVENTURA –  prost dan za počitnice ali izlet na LOS LOBOS.

Zajtrk. Prost dan lahko izkoristite za izlet na otoček Los Lobos (za doplačilo) ali pa se preizkusite v spoznavanju vodnih in vetrnih športov (deskanje na valovih, deskanje v vetru, sup, kite, potapljanje …) ali se odpeljete na kotaljenje po puščavskih sipinah. Večerja. Nočitev. (H, ZV)

8. dan FUERTEVENTURA – LANZAROTE -LJUBLJANA.

Zajtrk. Vožnja do pristanišča in trajekt do Lanzarote. Prevoz na letališče in polet proti okoliškemu letališču ( lahko preko vmesnega letališča). Po pristanku sledi še vožnja do Ljubljane. (letalo, Z)

Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana,  7 nočitev v izbranih hoteli na nivoju 3* z zajtrkom, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje,  stroške priprave in organizacije potovanja.

Vstopnine, ki v ceno potovanja niso vključene. Potnik jih po želji poravna na kraju samem. Okvirne cene nekaterih vstopnin: stopnina v nacionalni park Timanfaya 12 EUR,  jama in park Jameos del Agua: 10 EUR, lavin tunel Cueva de Los Verdes: 10 EUR, Mirador del Rio: 5 EUR, tradicionalna kmetija: 6 EUR, Hiša cesarja Manriqua: 8 EUR.

Doplačilo po želji na kraju samem:
- izlet na Los Lobos 7.dan: 25 EUR.

Obvezna doplačila:

  • Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb 99 €
  • Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb 66 €

Možna doplačila:

  • Doplačilo za enoposteljno sobo 210 €
  • izlet 6.dan na otoku Fuerteventura (min.14 potnikov) 45 €
  • Odstopnina (5,02 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV ** PAKET A 5.02 %
  • Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 8 dni kritje S - posamično 14.47 €

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se