• Mallorca
 • 11.11.2023
 • 31.03.2024
 • 2 odrasla

Osupljiva Majorka, 5 dni, čarter polet

Opis ponudbe

Mallorca je otok, ki ponuja veliko več kot le brezskrbne počitnice in zabavo. Je eden izmed štirih otokov, ki skupaj z Ibizo, Menorco in Formentero sestavlja Balearske otoke. Odlikujejo jo sredozemsko podnebje, dolge peščene plaže s turkiznim morjem in zasanjani zalivi, živahne promenade za simpatične večerne sprehode, gotska in sodobna arhitektura, velika hotelska naselja in prijetne samotne hišice, s prelepo pokrajino in neokrnjeno naravo. Prav nič nenavadno ni, da velja za najbolj priljubljen otok v Sredozemlju, mnogi ga imenujejo otok sonca in biser Sredozemlja. Prestolnica Palma je polna zgodovinskih poslastic in jo radi primerjajo s svetovljansko Barcelono.

1. dan: SLOVENIJA –MALLORCA

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana ter čarter polet na otok Majorko. Po pristanku prevoz do hotela, nastanitev in prosto za prvi stik s svetovljansko damo.

2. dan: PALMA DE MALLORCA IN VALLDEMOSSA

Po zajtrku si bomo ogledali glavno mesto otoka, ki preseneča s svojo izjemno kulturno dediščino, vidno v razkošnih cerkvah, veličastnih javnih zgradbah in čudovitih zasebnih graščinah. Palma je vrveče, živahno svetovljansko mesto, kjer živi polovica otoških prebivalcev. Ogledali si bomo nekdanjo borzo La Lonjo, kip majorškega svetnika Ramona Llula, čudovito katedralo iz 14. stoletja, palačo Almudaina, danes v lasti španske kraljeve družine, mestno hišo, trg Mayor ter Španski trg. Na glavni mestni ulici si bomo vzeli čas za razvajanje. V kateri izmed številnih kavarn lahko pokusite lokalno specialiteto – ensaimado. Katedrala Sa Seuena predstavlja eno najlepših gotskih zgradb v Španiji in verjamemo, da bo navdušila tudi vas. Po ogledu se zapeljemo do gorske vasice Valldemossa. V vasici je kartuzijanski samostan, kjer je med leta 1838 zimo preživel Frederic Chopin. Sprehodili se bomo tudi do Sancheve palače, skromne cerkvice in rojstne hiše majorške svetnice Santé Catalane Tomas. V poznih popoldanskih urah povratek v hotel, Nočitev. 

3. dan: IZLET PO OTOKU - SOLLER - SAMOSTAN LLUC IN POGORJE TRAMUNTANA

Po zajtrku se bomo odpravili  na celodnevni izlet po osupljivem otoku. Vožnja v Soller, kjer so od nekdaj živeli od oljk in sadja, v 19 stoletju pa so pomaranče in vino menjali za francosko blago in mestece je dobilo rahlo francoski meščanski pridih. Še danes so znani po najboljšem pomarančnem soku in sladoledu na otoku. Posebnost mesteca je stara železniška postaja in ozkotirna železnica s starinskimi lesenimi vagoni z malim muzejem, kjer hranijo nekaj del Picassa in Miroja. S tramvajem iz leta 1913 se bomo popeljali v Port Soller.Od tam se bomo podali po vetrovni cesti Sa Calobra do kraja Torrent de Pareis. Kraj je obdan z gorami, ima čudovit zaliv, skrito plažo in neverjetno sotesko. Od tam se bomo podali po slikoviti gorski cesti pogorja Tramuntana do romarskega svetišča Lluc, ki je najpomembnejše romarsko središče na Majorki. Njegova lokacija na nadmorski višini 525m sredi pogorja Tramuntana je prav idilična. Ogledali si bomo baziliko, kjer hranijo kip Črne Marije. V poznih popoldanskih urah povratek v hotel in nočitev. 

4. dan: POČITNIŠKA RAZVAJANJA ali IZLET NA SOSEDNJI OTOK IBIZA

ProstI dan boste izkoristili za samostojna raziskovanja, gurmanske užitke; morda pa se boste odločili izlet na sosednji otok Ibiza. 

Zajtrk v hotelu. Ob doplačilu priporočamo izlet na otok Ibiza. Ibiza je med Balearskimi otoki poznana po beli arhitekturi, eksotični atmosferi glavnega mesta Eivisse in rajskih plažah. V zgodnjih jutranjih urah prevoz do pristanišča in plovba do otoka. Ob prihodu vožnja v osrčje otoka, do vasice St. Gertrudis. Vasica je znana po belih stavbah in tradicionalni arhitekturi, med katero posebej izstopa cerkev  Sv. Gertrude. Od tam se napotimo do vzhodnega dela otoka, mesteca Santa Eularia, ki ima poseben sloves med ljubitelji dobre kulinarike. Prosto za kosilo. Po ogledu in okrepčilu nas bo pot vodila do naravnega parka Ses Salines, ki se razteza med otočji Ibiza in  Formentera. Gre za zaščiteno območje, znano po solinah in bogati biotski raznovrstnosti. Ob povratku postanek v glavnem mestu Ibiza (Eivissa). Ogled starega dela mest, imenovanega Dalt Vila, ki je zaradi svoje ohranjenosti uvrščen na seznam Unescove kulture dediščine. Povzpeli se bomo na trdnjavo, ki  kraljuje nad mestom. Sledi  prosti čas za raziskovanje mesta in nakupovanje. Povratek na Majorko v poznih večernih urah.

 

5. dan: MALLORCA - SLOVENIJA

Dan za uživanje in prosto do odhoda na letališče. Po dogovoru z vodnikom možnost različnih aktivnosti. Polet V Ljubljano predvidoma v popoldanskih urah.

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 30 €
 • na posameznem avtobusu med 25 in 34 potniki 50 €

DOPLAČILA na poti:

 • strošek vstopnin po želji
 • katedrala v Palmi: 9 € 

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 4* hotel 159 € 
 • polpenzion v hotelu/restavraciji: 134 € 
 • izlet na otok Ibiza (vključuje povratni trajekt Palma - Ibiza, vse prevoze in oglede po programu) : 114 € 

OPOMBA: (izleti bodo organizirani ob prijavi najmanj 20 potnikov)

Izlet na otok Ibiza: odhod iz hotela ob 07:00 uri, trajekt Palma - Ibiza ob 08:00, prihod na Ibizo ob 10:15.

Povratek iz Ibize ob 20:00 uri, prihod na Majorko ob 22:15. 

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

TURISTIČNA PRISTOJBINA (plačilo ob prihodu v hotel): 
Višina turistične takse je različna glede na kategorijo objekta in sicer znaša:
  -  2 EUR / osebo / dan za objekte 1-2*
  -  3 EUR / osebo / dan za objekte 3-4*
  -  4 EUR / osebo / dan za objekte 5*

OTROCI: otroci do 2. leta potujejo na čarterskih poletih brezplačno (v primeru, da na destinaciji dopolnijo 2 leti plačajo strošek letalskega prevoza za izbrani odhod).

POMEMBNO: V primeru posebnih letal (charter let) je najmanjše število potnikov 140 na letalu in najmanj 45 potnikov na posameznem avtobusu. Na takšnih potovanjih je možnih več programov in več avtobusov, cena pa se preračuna na število potnikov v posameznem avtobusu. Če je potnikov več kot 49 na istem programu, se uporabita dva avtobusa in se obračuna višja cena za potnike na obeh avtobusih, dokler oba ne dosežeta optimalnega števila potnikov. V kolikor se ne prijavi zadostno število potnikov za poseben let, lahko agencija ponudi potovanje na redni liniji, pri čemer vsebina ostaja nespremenjena. 

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu z vključeno oddano prtljago
 • letališke in varnostne pristojbine
 • štiri nočitve z zajtrkom v hotelu 4*
 • dva izleta po programu in sicer ogled glavnega otoškega mesta Palme in izlet v Valldemoso in Soller
 • spremstvo in organizacijo potovanja

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se