• Malta
  • 01.11.2022
  • 23.01.2023
  • 2 odrasla

Praznična Malta 6 dni - Čarter iz Ljubljane

Opis ponudbe

Želite novo leto dočakati ob šumenju morja, v prijetnem mediteranskem vzdušju ter praznično razigranih domačinih? Vas privlačijo starodavne legende, si želite mogočnega ognjemeta ali novo leto raje pričakate v živahnem utripu nočnega kluba? Malta ponuja za vsakogar nekaj in novoletni čas je eno izmed obdobij, ko zažari v tisočerih barvah.

Kompasov praznični utrinek:

Božični večer je za Maltežane poseben čas. Večina mest in vasi načrtuje otroško povorko, v kateri otroci pojejo božične pesmi, nosijo božične luči in kip Jezuščka. Tipična božična večerja vključuje purana, za sladico pa božični puding »tal-Milied« in medene obročke »qaghaq tal-ghasel«. Po večerji se tradicionalno odpravijo k polnočni maši. Vrhunec maše je »otroška pridiga«, znana kot Il-Priedka tat-Tifel, kjer izbran otrok, star med 7 in 11 let zrecitira zgodbo. Za otroka je to velika čast, prav tako se mu podeli 100 točk za ljubkost!

TOP DOŽIVETJA NA MALTI:

- doživi najbolj sončne počitnice ob sredozemskem morju, na otoku, kjer ne boste našli gozda, reke in gore 

- sprehodi se po fotogeničnih ulicah prestolnice La Valetta in slikovitih uličicah starodavne prestolnice Mdine

- obišči otok Gozo, naj te navdušijo naravne lepote in izjemno gostoljubje domačinov

- poglej v neskončno modrino Sredozemskega morja s pečin Dingli

- prepusti se radoživosti mediteranskega pristanišče Marsaxlokk in okusni morski hrani

ČAS POTOVANJA: 6 dni | 5 noči

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 20

Predvidene časovnice:

28.12.22  LJUBLJANA MALTA 09.50 11.50

02.01.23  MALTA LJUBLJANA 09:35 11:35

1. dan: LJUBLJANA–MALTA-VALLETA |

Zbirališče potnikov predvidoma v zgodnjih jutranjih urah na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in direktnem polet čarterja na Malto. Po pristanku sledi ogled prestolnice La Valleta, na katero so domačini zelo ponosni. Znana je predvsem po mogočnem obzidju, ki so ga zgradili križarji v 16. st. in se nahaja na seznamu svetovne dediščine Unesca. Zgrajeno je v obliki mreže, da je skozenj pihalo in tako v vročih poletnih mesecih hladilo razgrete ulice.  Mimo mestnih vrat in operne hiše se bomo odpravili proti zgornjim Baracca vrtovom, od koder je čudovit razgled na pristanišče. Za doplačilo možen ogled katedrale Sv. Janeza in katedralnega muzeja, v katerem hranijo tudi delo Carravaggia, »obglavljenje Svetega Janeza«. Sprehod po slikovitih ulicah s pisanimi balkoni do palače velikih mojstrov, kjer je danes sedež parlamenta. Sledi vožnja do hotela in nastanitev.  Prenočevanje. 

2.dan: MALTA-(MOSTA-PEČINE DINGLI-RABAT-MDINA) | zajtrk

Zajtrk in prost dan namenjen nastavljanju toplim sončnim žarkom, sprehodu ob obali in okušanju lokalnih dobrot. Ob doplačilu pa vas odpeljemo na celodnevni izlet. Prvi postanek bo v mestecu Mosta, kjer si bomo ogledali znamenito kupolasto cerkev, posvečeno devici Mariji. Za cerkev Maltežani verjamejo, da jo je prav Marija rešila med drugo svetovno vojno. Nujen postanek na pečinah Dingli, od koder se odpira pogled na Sredozemsko morje. Sledil bo ogled mesta Rabat, kjer so poleg številnih srednjeveških stavb posebej zanimive katakombe sv. Pavla in Sv. Agate, ki so le del razvejanega sistema antičnih podzemnih hodnikov. Prav tako so zanimivi mozaiki v rimski vili. Čas za kosilo in nadaljevanje poti do tihega mesteca, Mdine, starodavne prestolnice Malte. Sprehodili se bomo po slikovitih uličicah mesteca do trdnjave nad mestom, od koder se odpira čudovit razgled. Povratek v hotel in prenočevanje.

3.dan: MALTA-(GOZO) | zajtrk

Po zajtrku vas vabimo, da se nam pridružite pri raziskovanju sosednjega otoka Goza (doplačilo). Vsekakor nas bo Odisejev otok, kjer naj bi ga sedem let v ujetništvu zadrževala lepa nimfa Kalipso, očaral. Ogledali si bomo megalitski tempelj Ggantija, romansko katedralo Ta`Pinu, znano po uresničevanju želja ter vas obrtnikov, kjer bomo lahko poskusili njihov ovčji sir (»gbejniet«), prigrizek iz rikote (»pastizzi« ali »bigillo«) in namaz iz fižola. Popoldne si bomo ogledali čudovito mesto z obzidjem Viktorija ter se sprehodili po uličicah in mogočni citadeli. Po izkrcanju povratek v hotel in prenočevanje.

4.dan: MALTA-MARSAXLOKK-MODRA JAMA | zajtrk

Po zajtrku vas odpeljemo do najpomembnejše ribiške vasice na otoku Marsaxlokk. Čas za ogled slikovite ribje tržnice in sprehod po pristanišču, polnem pisanih ribiških ladij. Nekaj prostega časa za okusno morsko kosilo. Sledila bo vožnja do Modre jame, ki je dobila ime po kristalno čisti modri vodi. Možnost 20–minutne plovbe po jami (doplačilo na potovanju). Prosto popoldne in čas za pripravo na najdaljšo noč v letu. Možnost silvestrovanja na prostem v mestu  Bugibba ali v Valleti, kjer boste ob polnoči priča spektakularnemu barvitemu ognjemetu. Prenočevanje.

5.dan: MALTA | zajtrk

Zajtrk in prosto dan za lastno raziskovanje otoka. Morda obiščete filmsko prizorišče muzikala 'Popaj' iz leta 1980, ki je sedaj tematsko barvan park. Ali morski park, kjer boste priča šovu delfinov in morskih levov. Ali le preprosto uživate v udobju hotela. Prenočevanje.

6.dan: MALTA-LJUBLJANA | zajtrk

Zgoden zajtrk in vožnja na letališče od koder boste predvidoma v dopoldanskih urah s čarterjem poleteli proti letališču J. Pučnika pri Ljubljani.

 

Hotel 3* (predviden hotel MAYFLOWER 3*)

V ceno je vključeno: 

povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu s čarterjem, 

stroški letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo, 

1 kos ročne prtljage (do največ 10 kg) in 1 kos oddane prtljage (do največ 23 kg), 

povratni avtobusni prevoz od letališča do hotela nastanitve, 

5 x nočitev z zajtrkom v standard dvoposteljni sobi v izbranem hotelu,

ogledi in izleti po programu brez vstopnin (izlet Valleta in Masaxlokk)

slovensko spremstvo, 

organizacija potovanja 

DDV.

Obvezno doplačilo (na recepciji hotela): 

turistična pristojbina 0,5 EUR/osebo/noč

Možna doplačila (ob prijavi): 

enoposteljna soba 129 EUR/osebo 

celodnevni izlet na otok Gozo 59 EUR/osebo (ob prijavi vsaj 15 potnikov)

celodnevni izlet Mdina 45 EUR/osebo (ob prijavi vsaj 15 potnikov)

Možna doplačila (v kraju):

vstopnine v posamezne muzeje in arheološke parke

-katedrala Sv.Janeza 15 EUR/osebo,

Mdina katedrala 10 EUR/osebo,

vožnja z ladjico do Modre jame 10 EUR/osebo,

tempelj Ggnatija 9 EUR/osebo

 

Opomba: Vrstni red ogledov se lahko, glede na časovnice leta, lokacije hotelov, praznike in dela proste dneve oziroma po presoji vodnika/spremljevalca, spremeni. Program vsebinsko kljub temu ostaja neokrnjen.

First minute popust do 31.10.22: 50 EUR/osebo

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se