• Turčija
  • 10.08.2023
  • 24.12.2023
  • 2 odrasla

PRAVLJIČNA KAPADOKIJA - 8 DNI

Opis ponudbe

KAPADOKIJA: Konya, Paşabağı in Zelve, Antalya ...Turčija je tudi v letošnjem letu ena najbolj priljubljenih destinacij. Poleg ugodne klime in razširjene ponudbe poletnega turizma, je idealna tudi za potovanja v jesenskem in spomladanskem času. Številni ostanki burne zgodovine, starodavna mesta, podzemni kraji, naravna čudesa, odlična kulinarika in gostoljubnost gostiteljev so vaba za turiste, padec turške lire v primerjavi z evrom pa je destinacijo naredil še ugodnejšo in privlačnejšo.Kapadokija je naziv za čudovito območje, ki se nahaja v trikotniku med mesti Nevsehir, Nigde in Aksaray. Je ena izmed najbolj priljubljenih destinacij Turčije zaradi svojih edinstvenih geoloških, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Je dežela pravljic, skrivnostna in očarljiva. Tukaj lahko uživate v neverjetnih naravnih čudesih, odkrivate skrivna podzemna mesta ter spoznavate bogato kulturo in zgodovino. Najbolj znan del turistične ponudbe Kapadokije je polet z balonom. Vsak dan ob zori, nad pravljično pokrajino poleti do 200 balonov, ki ustvarijo neverjeten prizor tako za tiste, ki so z balonom poleteli, kot tudi za tiste, ki uživajo v opazovanju s tal. Izkoristite našo izjemno ponudbo in se z nami podajte na nepozabno pustolovščino.TERMINI: 13. 5. - 20. 5., 20. 5. - 27. 5. 2024Cena za termin: 13. 5. - 20. 5. 2024
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 599 EUR
Cena za termin: 20. 5. - 27. 5. 2024
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 629 EUR

1. dan: Polet proti Antalyi
Zbor potnikov na letališču Ljubljana dve uri pred letom in let proti Antalyi. Pri izhodu z letališča vas pozdravi vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev in večerja na območju Antalye.

2. dan: Antalya - Konya - KapadokijaZajtrk. Vožnja do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov ter je danes romarski kraj za številne Turke. Ogledali si boste znameniti samostan Mevlana od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujete pot proti Kapadokiji. Namestitev in večerja v hotelu na območju Kapadokije.

3. dan: Paşabağı in ZelveZajtrk. Po zajtrku se odpravimo na raziskovanje Kapadokije. Najprej obiščemo Paşabağı, znano tudi kot dolina menihov, kjer vas pričaka očarljiv pogled na visoke pravljične dimnike. Te edinstvene formacije, ki jih oblikujejo sile vetra in vode, so videti kot mistična bitja, ki se dvigajo iz zemlje. Sprehodite se po tej čarobni deželi in opazujte zapletene podrobnosti, ki jih je v skale vklesala umetniška roka narave. Le streljaj stran, pa leži zgodovinska vasica Zelve. Ta muzej na prostem predstavlja izjemen vpogled v preteklost. Krasijo ga jamska bivališča, cerkve in samostani, ki so jih vklesali v mehko kamnino vulkanskega tufa. Raziščite labirint hodnikov, čudite se zapletenim, v skalo vrezanim dizajnom in si predstavljajte zgodbe ljudi, ki so nekoč temu kraju rekli dom. Obiskali bomo še lokalno tkalnico preprog. S svojimi živahnimi barvami, zapletenim dizajnom in raznolikimi vzorci je vsaka preproga edinstvena in je dokaz zgodovine ter neverjetnih veščin njenih izdelovalcev. Z raziskovanjem teh fascinantnih preprog, obiskovalci ne pridobijo le globljega razumevanja turške kulture, ampak prispevajo tudi k ohranjanju te neprecenljive tradicije. Povratek v hotel in večerja.

4. dan: Pravljični dimniki in veličastne dolineZajtrk. Kapadokija je fascinantna regija, katere ena največjih znamenitosti so očarljivi pravljični dimniki. To pa še ni vse. Ta neverjetna pokrajina se ponaša tudi z veličastnimi dolinami, ki jih je vredno obiskati. Sprehod po dolini Derventa, znani tudi kot Dolina domišljije, je kot bi stopil v sanjski svet, kjer neverjetna domišljija oživi. Druga izjemna dolina je dolina Üç Güzeller oz. tri lepotice, poimenovana po treh osupljivih skalnih formacijah, ki prevladujejo nad pokrajino. Poleg tega je Kapadokija dom doline Güvercinlik ali Doline golobov, ki je dobila ime po tisočih luknjah za golobe, ki so vklesane v skale. Te luknje so uporabljali za namestitev golobov, saj so bili njihovi iztrebki za domačine dragocen vir gnojila. Popoldan možna udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Večerja.

5. dan: Kapadokija - AntalyaZajtrk. Zapustili bomo Kapadokijo ter se zapeljali do postajališča za karavane Sultanhani iz časa Seldžukov. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye, kjer boste preživeli zadnje tri dni. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran

Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: Prosto ali udeležba na fakultativnem izletu

Zajtrk. Današnji dan si lahko organizirate po svoje ali se udeležite našega fakultativnega izleta (za plačilo). Po izletu sledi povratek v hotel, večerja in nočitev.

8. dan: Povratek domov

Zajtrk. V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder poletite proti Ljubljani.

Kapadokija

Kapadokija je verjetno ena najbolj impresivnih in najbolj bizarnih naravnih pokrajin na svetu ter je del UNESCO-ve kulturne dediščine. V skladih mehkih ognjeniških kamnin so vklesana naselja, samostani in jamske cerkve, v katerih je več generacij kristjanov poiskalo zatočišče.

Konya / Samostan MevlanaKonya, nekoč glavno mesto zgodnjega srednjeveškega Selevkovega kraljestva, je danes sedmo največje mesto, po velikosti, v Turčiji. Simbol mesta je samostan Mevlana, ki je danes muzej muslimanske ter zakladnica turške umetnosti in obrti.

AntalyaNahaja se ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.

N

CENA VKLJUČUJE: Letalski prevoz Ljubljana - Antalya - Ljubljana s čarter prevozom*, 20 kg oddane prtljage in 7 kg ročne prtljage, 7 x nočitev v hotelih ali hotelskih resortih s 4* v dvoposteljni standardni sobi, 7 x polpenzion (zajtrk in večerja), prevoze po programu s klimatiziranimi in udobnimi turističnimi avtobusi, slovenski/hrvaški spremljevalec ter lokalni vodnik vam zaželita dobrodošlico na letališču Antalya, organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti.

* V kolikor bo prijavljenih manj kot 140 oseb na termin, bo odhod z letališča Zagreb z organiziranim brezplačnim transferjem iz Ljubljane do letališča Zagreb in nazaj. Na letu proti Antalyi je možen tehnični postanek v Istanbulu.

PREDVIDENO VODENJE:

  • v slovenskem jeziku: odhodi: 11. 3., 25. 3., 8. 4., 22. 4., 6. 5. 2024,
  • v hrvaškem jeziku: odhodi: 4. 3., 18. 3., 1. 4., 15. 4., 29. 4. 2024.

CENA NE VKLJUČUJE: Celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo), doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama), turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu, dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete, napitnine za lokalne vodnike in šoferje, stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi…).

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): Celosten paket zavarovanja potovanja*: 45 EUR na osebo s kritjem do 750 EUR oz. 55 EUR na osebo s kritjem do 1.000 EUR; parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana: 39  EUR na vozilo, na teden (povratek marec - april) oz. 64 EUR na vozilo, na teden (povratek maj); obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama: doplačilo za enoposteljno sobo 110 EUR.

* Celosten paket zavarovanja vključuje: zavarovanje odpovedi (tudi v primeru, če zbolite za COVID-19), zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage.

MOŽNA DOPLAČILA (vodniku na poti): Ortahisar ali dolina ljubezni s podzemnim mestom pribl. 50 EUR na osebo; sema (ples dervišev) pribl. 25 EUR na osebo; Kapadokijski večer z neomejeno konzumacijo lokalne alkoholne in brezalkoholne pijače pribl. 50 EUR na osebo; polet z balonom - starostna omenitev! (cena in izvedba odvisni od prostih kapacitet in vremenskih pogojev); jeep safari pribl. 60 EUR na osebo; Manavgat - vožnja z ladjo s kosilom ali Alanya s kosilom pribl. 50EUR/osebo.Dodatni izleti se izvedejo, če je prijavljenih vsaj 10 oseb. Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.

DOKUMENTI POTREBNI ZA POTOVANJE: Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka. V kolikor niste državljan R Slovenije se pravočasno na pristojnem uradu pozanimajte, kakšne dokumente potrebujete za vstop v Turčijo.

OPOMBA: Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5 %. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije M & M Turist d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije M & M Turist d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri M & M Turist d.o.o.), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v Turčijo cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/turcija. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV NA TERMIN: V primeru posebnih letal (charter let) je najmanjše število 140 potnikov na letalu in najmanj 35 potnikov na posameznem avtobusu.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene, preostalo 45 dni pred odhodom.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.

Odpovedni riziko:

Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdfSplošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

*************************************************************************************

Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se