• 22.01.2022
  • 21.04.2022
  • 2 odrasla

Duša dežele Furlanije - njena najlepša mesta

Opis ponudbe

ODHODI: 27.4., 30.4., 1.5., 2.5., 25.6., 16.7., 13.8., 27.8., 3.9., 24.9., 15.10., 22.10., 29.10., 31.10.2022
ČAS POTOVANJA: 1 dan
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV:25
PRODUKT: MEFUR

Cena na osebo od:
pri udeležbi najmanj 45 oseb 37 EUR

Furlanija - Julijska krajina (Friuli Venezia Giulia)
Nam najbližja italijanska regija ponuja raznoliko pokrajino. Od Jadranske obale na jugu, čez plodne planjave, do goratega severa. Ta raznolikost pa ni samo njena geografska značilnost, ampak se odraža tudi v arhitekturi, etnologiji in na drugih področjih. Seveda pa je to tudi domovina zamejskih Slovencev.

TOP DOŽIVETJA V FURLANIJI:
- prepusti se italijanskemu mestnemu vrvežu v Vidmu
- zidaj gradove iz peska na plaži v Gradežu
- spij pravi kapučino v Trstu

LJUBLJANA-VIDEM-GRADEŽ-TRST-LJUBLJANA
Odhod avtobusa ob 7. uri z obračališča mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani. Vožnja po avtocesti do Italije. Naš prvi postanek bo v slikovitem mestecu Videm (Udine). Ogled mestnih znamenitosti: trg Liberta z ložo del Lionello, loža in kapela S. Giovanni, stolp z uro in spomenik miru, ulica Via Mercato Vecchio s čudovitimi palačami, trg Matteoti s cerkvijo San Giacomo in vodnjakom, trg XX. Settembre z neoklasicistično palačo Kechler ter trg Duomo s katedralo. Njene stene med drugim krasijo tudi dela Tiepola. S trga Liberta se bomo mimo Paladijevih arkad povzpeli do gradu in cerkve Santa Maria in Castello. Nekaj prostega časa in vožnja do Gradeža (Grado), ki je znan kot »otok sonca«. Sprehod po slikovitem bivšem ribiškem naselju, ki danes sodi med najlepše kopališke kraje na Jadranu. Popoldne se bomo odpravili še na sprehod po središču Trsta (Piazza Unità d'Italia, vladna palača, občinska palača, kip Karla VI., ki je zaslužen, da so tržaškemu pristanišču leta 1719 podelili status svobodnega pristanišča), kjer bomo občutili utrip tržaškega meščanskega življenja. Prosti čas za samostojne oglede ali tipični »mali kapučino«. Pozno popoldan se bomo odpravili proti Ljubljani, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.

 

Cena na osebo vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom po programu, 
  • vse cestnine in parkirnine, 
  • zunanje oglede po programu, 
  • slovensko spremstvo/vodenje, 
  • najem sistema avdioguide, 
  • organizacijo izleta in DDV.
MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): doplačilo pri udeležbi manjšega števila potnikov - od 42 do 32 potnikov 5 EUR/osebo, od 31 do 25 potnikov 10 EUR/osebo.

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se