Sončna Likija

Top
ponudbe

Likija - področje izvira iz starega veka in se nahaja v današnji jugozahodni Turčiji. Dinamični zgodovini pod vplivom močnih civilizacij, so danes priča zanimive izkopanine mest iz časa antike. Ob edinstvenih antičnih izkopaninah, Vas bodo vsekakor očarali še ugodna klima, gastronomija, kultura in naravne lepote. Ne zamudite največjih znamenitosti tega potovanja: Efez - edinstveno rimsko mesto, ki fascinira s svojo velikostjo in ohranjenostjo in kjer se v bližini nahaja hiša Device Marije; Pamukkale - kompleks naravnih bazenčkov s termalno vodo, v katerih je nekoč uživala tudi Kleopatra; Antalya - eno najlepših mest turške riviere in še veliko več...

od 339 €

PROGRAM:

1. dan: let proti Antalyi
Let z redno linijo iz Ljubljane preko Istanbula proti Antalyi. Po pristanku vas, na izhodu z letališča, pričaka vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela in namestitev v hotelu na območju Kemerja ali Beleka.

2. dan: Myra
Zajtrk. Ta dan se boste peljali ob obali, s katere se Vam ponujajo čudoviti prizori. Kmalu prispete v Myro. Obiskali boste grobnice (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), vklesane v stene, ki so del fascinantnih znamenitosti Turčije. Pri Myri se nahaja cerkev sv. Nikolaja (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), kjer je sv. Nikolaj tudi pokopan. Med potjo boste imeli možnost, da se z ladjico zapeljete do potopljenega mesta v Kekovi (za plačilo). Nočitev na območju Mugle.

3.dan: Likija
Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na čudoviti vožnji z ladjico po dolini reke Dalyan (fakultativno - za plačilo). Dostop do plaže Iztuzu, tako imenovane ‘’plaže želv’’, ki je na samem koncu lagune, je mogoč le z ladjo. Sledi krajši postanek za kopanje, nato pa povratek proti obali. Z avtobusom se vožnja nadaljuje proti Kusadasiju, kjer sta na območju Kusadasija predvideni naslednji dve nočitvi.

4. dan: Efez
Zajtrk. Nato obiščemo antično mesto Efez (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), eno izmed največjih arheoloških izkopanin na svetu. Ohranjenost tega zgodovinskega mesta je izredna. Antikvitete čakajo na Vas, da jih raziščete: agora oz. javni prostor, kjer se je odvijalo trgovsko in politično življenje, Artemidin tempelj, Celsusova knjižnica, kopališči, eno največjih gledališč tistega časa, aleja iz marmorja... Popoldan prosto ali udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo).

5. dan: Pamukkale
Zajtrk. Vožnja skozi čudovito dolino Meander proti Pamukkalam, kar v slovenščini pomeni ‘’bombažni grad’’. Snežno bele terase iz apnenca se vidijo že od daleč. Ustvarja jih odtekajoča termalna voda, usedline pa nastajajo v obliki bazenčkov in so kot bela čipka, naravni čudež in prava paša za oči. Po prihodu v hotel boste imeli možnost kopanja v termalni vodi Vašega hotela. Nočitev na območju Pamukkal.

6. dan: Hierapolis – Antalya
Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje) se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus nazaj v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi na območju Kemerja ali Beleka.

7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere. Med drugim boste lahko občudovali mestne znamenitosti: minaret Yivli Minare, stolp z uro na stari mestni trdnjavi, Hadrijanova vrata iz leta 130 p.n.št., pristanišče in najbolj ohranjen del mestnega obzidja. Center starega mestnega jedra, nekoč rimsko pristanišče, je danes marina iz katere potekajo ozke uličice s številnimi lokalčki, trgovinicami in manjšimi hoteli, ki so preurejene hiše še iz časa otomanskega cesarstva. Zaradi svoje lege v Sredozemlju je turistično in kulturno središče tega območja. Med izletom boste imeli tudi številne možnost nakupovanja, še posebej nakit in usnjene izdelke po ugodnih cenah. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran.

8. dan: povratek domov
Zajtrk. V skladu s časom leta, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder boste preko Istanbula poleteli proti Ljubljani.

Cena vključuje: - letalski prevoz Ljubljana-Istanbul-Antalya-Istanbul-Ljubljana - 7 x nočitev v hotelih s 4* dvoposteljni sobi - 7 x zajtrk - prevoze po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom - slovensko spremstvo in lokalni vodnik vam zaželita dobrodošlico na letališču Antalya - organizacijo potovanja

Cena ne vključuje: - Paket kultura in večerje - celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo) - doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama) - turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu - dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete - napitnine za lokalne vodnike in šoferje - stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Doplačila v agenciji: • Paket kultura in večerje 129,-EUR na osebo - 7 x večerja (samopostrežna oz. strežena) - ogledi z vstopninami: Myra, cerkev Sv. Nikola, Efez, Hierapolis • Parkirišče na zunanjem parkirišču Letališča Ljubljana: 35,-EUR na vozilo, na teden (od februarja do aprila) oz. 52,-EUR na vozilo na tedem, (maja) • Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama - Doplačilo za enoposteljno sobo: 110,-EUR

V kolikor bo prijavljenih manj kot 140 oseb na termin, bo odhod iz letališča Zagreb z organiziranim brezplačnim transferjem  iz Ljubljane do letališča Zagreb in nazaj.

Predvideno vodenje:
- v slovenskem jeziku: odhodi: 16.09., 30.09., 14.10., 28.10., 11.11., 25.11.2024
- v hrvaškem jeziku: odhodi: 23.09., 07.10., 21.10., 04.11., 18.11.2024

Možna doplačila vodniku na poti: Kekova cca 45€ na osebo (min. 10 oseb) - 2. dan, vožnja z ladjico po dolini reke Dalyan z vključenim kosilom cca 39€ na osebo (min. 10 oseb) - 3. dan, vasica Sirince in hiša Device Marije z vključenim kosilom cca 55€ na osebo (min. 10 oseb) - 4. dan, akvarij cca 30€ na osebo (min. 10 oseb) - 7. dan, hamam (turška kopel) cca 35€ na osebo (min. 10 oseb). Cene in dodatne storitve so informativne. Pridržujemo si pravico do sprememb.

Dokumenti potrebni za potovanje: Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.

Hoteli ali hotelski resorti s 4*.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se