• 23.03.2023
  • 08.10.2023
  • 1-14
  • 2 odrasla

Budimpešta

Opis ponudbe

Budimpešte se drži vzdevek »Vzhodni Pariz«, saj s svojimi širokimi bulvarji, razkošnimi stavbami in bogato okrašenimi secesijskimi termalnimi kopališči močno spominja na francosko prestolnico. Vladavina Turkov in na drugi strani vladavina donavske monarhije rišeta prestolnici značilno silhueto.

Med sprehodom po mestu dobimo občutek, da je mesto že od nekdaj pomembno, saj so trgi tako prostrani, mostovi tako veličastni, parlament najlepši med vsemi do sedaj videnimi, razgled s citadele tako bogat!

1. dan NAKLO – BLATNI KOSTEL - TIHANY – BUDIMPEŠTA

Zgodnji jutranji odhod izpred OŠ NAKLO in vožnja po avtocesti čez Štajersko in Prekmurje do mejnega prehoda Dolga vas in po panonskih poljih do Blatnega jezera. Jezero je podolgovate oblike in dolgo skoraj 80 km ter tako velja za največje jezero v Srednji Evropi. Naš prvi postanek je kulturno središče Balatona, mestece Blatni kostel (madžarsko Keszthely). Sprehodimo se vse od razkošne baročne palače Festetics do starega mesnega jedra. V bližini je naravno jezero Heviz s temperaturo vode okoli 33 °C in je že desetletja znano zdravilišče. Tu si provoščimo skok v toplo vodo in užitke v lokalnih termah. Vzdolž severne obale jezera nadaljujemo do etno vasice Tihany, ki omogoča lep razgled na jezero. Sprehodimo se in morda privoščimo lokalni marcipan. Zanimive so lokalne trgovinice z domačimi izdelki izmed katerih izstopa keramika. Ko smo pripravljeni, z avtobusom nadaljujemo v Budimpešto. Prestolnica ob Donavi je zaradi svoje slikovite lege, veličastnih kraljevskih in cesarskih zgradb ter posebnega vzdušja vselej privlačen turistični cilj. Krožni ogled mesta z avtobusom. Namestitev in nočitev. (avtobus, H/H*)

2. dan BUDIMPEŠTA – NAKLO

Zajtrk. Odpeljemo se na Gellertov hrib, kjer stoji tudi mestna citadela in od koder se nam odpre čudovit razgled na Grajski hrib, Donavo in Pešto. Nato se sprehodimo po Ribiški utrdbi, zgrajeni v neogotskem slogu s sedmimi stolpiči, ki predstavljajo sedem madžarskih plemen. Ime najbrž izhaja iz dejstva, da je bila tu nekoč obrambna postojanka ribiškega ceha. Ogledamo si Matjaževo cerkev in si privoščimo nekaj prostega časa. Po Pešti se sprehodimo peš; Trg junakov, ki so ga zasnovali že leta 1896 a dokončali šele leta 1927, vidimo državno opero, ki sodi med najlepše v Evropi, mogočno zgradbo parlamenta, ki ima imentino lego neposredno ob peštanski donavski obali in predstavlja protiutež budimskemu gradu na drugi strani Donave. Poslopje je okrašeno s 365 stolpiči in 88 kipi in ima kar 691 prostorov! Sprehodimo se do bazilike Svetega Štefana, zaščitnika mesta. Proti večeru slovo od Budimpešte in vožnja po južni obali madžarskega morja v Slovenijo. V Naklo prispemo v poznih večernih urah.  (Z, avtobus)  


Cena vključuje:

- prevoz s turističnim avtobusom po programu,
- vse cestnine, tunelnine, parkirnine,
- nočitev z zajtrkom v hotelu v Budimpešti
- kopanje v Heviz Termah
- vstopnina v Matjaževo cerkev,
- vse zunanje oglede po programu,
- kvalitetno slovensko vodenje,
- organizacijo potovanja, DDV,
- prijavnino.

Obvezna doplačila:

  • Doplačilo za enoposteljno sobo 40 €

Možna doplačila:

  • Odstopnina (5,02%) od vrednosti aranžmaja - paket A 5.02 %
  • Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 3 dni kritje S - posamično 6.98 €

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se