• 23.03.2023
 • 08.10.2023
 • 1-14
 • 2 odrasla

Oskarjeva klasična Grčija z ladjo

Opis ponudbe

Odpotovali bomo v deželo, kjer se je vse, kar je tipičnega evropskega, začelo … Omika, umetnost, filozofija, znanost,  kultura, izjemna kulinarika, šege, navade in še kaj. Vse to  je usodno vplivalo na vse ostale kulture, najprej v Sredozemlju in kasneje drugod po Evropi.

Začeli bomo z enim izmed vrhuncev Grčije – Meteoro, nato pa pot nadaljevali proti mističnim Delfom in več tisoč let stari prestolnici Atenam.

Na Peloponez se bomo zapeljali čez Korintski prekop, tu pa nas čakajo sami presežki Korint, Epidavrus, Mikene in Olimpija. Spretno se bomo sukali med antiko in prelepimi plažami ter uživali ob mediteranski hrani. Potovanje bomo sklenili v Patrasu.

1. dan LJUBLJANA – ANCONA – IGOUMENITSA

Zbor potnikov v Ljubljani in prevoz s postanki do pristanišča v Anconi, kjer se vkrcamo na grško hitro ladjo in se nastanimo v štiriposteljnih notranjih kabinah. Ves dan bomo imeli na voljo za druženje in uvodno spoznavanje Grčije, za počitek in uživanje v plovbi. (PT)

2. dan IGOUMENITSA – METEORA - KALAMBAKA

Jutranji prihod v Igoumenitso. Po izkrcanju se odpeljemo proti Meteori, ob poti nas razgibana grška pokrajina preseneti s svojo lepoto, ustavimo se blizu Ioanine in občudujemo jezero. Ob prihodu v Meteoro se nad nami bohotijo stolpi iz peščenjaka, ki se dvigajo v nebo in na katerih so pravoslavni samostani. Do njih vodijo skrivnostni hodniki, kot nalašč za raziskovanje. V samostanih se seznanimo s pravoslavno vero. V prostem času lahko obiščemo delavnico ikon. Večerja in nočitev. (H, V)

3. dan KALAMBAKA – DELFI - ATENE

Zajtrk. Sledi vožnja čez gorske prelaze do vznožja Parnasa. V Delfih obiščemo tradicionalno gledališče, gymnasium, akvadukt ter kamnite mestne hiše. Navduši nas Apolonov tempelj svečenice Pitije. Slikovito pot med jonskim morjem in Parnasom nadaljujemo v Atene, ki so središče umetnosti, učenosti, filozofije ter glavno kulturno in predvsem živahno središče cele Grčije. Avtobusni ogled Aten – obiščemo stadion Panathinaiko, kjer so se odvijale prve olimpijske igre modern dobe, sprehodimo se po mestnem središču, kjer vidimo vse glavne znamenitosti mesta (palača ministrskega predsednika, bivša kraljeva palača s častno stražo, Zeusov tempelj in Hadrijanov slavolok, parlament in Schliemanova hiša, trg Sintagma). Namestitev v hotelu. Prost večer ali pa skupaj obiščemo pravi grški večer (doplačilo). Nočitev. (H, Z)

4. dan ATENE – KORINT – TOLO

Zajtrk. Vzpnemo se na Akropolo, grič sredi 3-milijonskega mesta, kjer stoji najbolj slaven tempelj v Grčiji, posvečen boginji Ateni - Parthenon. Zanimajo nas tudi Propileje, pa tempelj boginje Nike, Erehteion … Sprehodimo se po amfiteatru, ki je prislonjen na akropolski griček. Obiščemo tempelj olimpijskega Zevsa. Vožnja proti Korintu. Po želji se sprehodimo čez most, ogledamo si tudi antično mesto. Vožnja do Tola, prijetne obmorske ribiško-turistične vasice. Morda skok v morje pred večerjo? Namestitev, večerja in nočitev. (H, ZV)

5. dan TOLO - EPIDAVER - MIKENE - TOLO

Zajtrk. Sledi vožnja do čudovitih Miken. Utrjeno gradišče sodi v vrh visoke kulture pred klasično grško zgodovino. Presenečeni smo nad jaškastimi grobovi in kiklopskimi zidovi. Kretsko – mikenska kultura je zametek visoke kulture, ki se je od tu širila po Evropi. Zatem sledi ogled Epidavra. kjer obiščemo največje in najbolje ohranjeno antično gledališče v Grčiji, ki je lahko sprejelo kar 15.000 obiskovalcev. Vrnitev v Tolo. Prosto za obmorske užitke. Večerja in nočitev. (H, ZV)

6. dan TOLO – NAVPLIJ - PATRAS

Zajtrk. Odpeljemo se do bližnjega Navplija, kjer imamo dovolj časa za lastno raziskovanje, nakup spominkov, uživanje. Polni vtisov se z vmesnim postankom odpeljemo v pristanišče v Patrasu, kjer se v popoldanskih urah vkrcamo na ladjo. Prenočujemo v štiri posteljnih notranjih kabinah. (PT)

7. dan PATRAS – ANCONA – LJUBLJANA

Dan užitka na plovbi na ladji, obujamo spomine na prelepo Grčijo in se družimo. V popoldanskih urah prispemo v Ancono in se z avtobusom odpeljemo proti Ljubljani, kamor prispemo v poznih večernih urah.

Cena (najmanj 45 udeležencev) vključuje: ladijski prevoz z namestitvijo v štiriposteljnih notranjih kabinah, 4 nočitve v hotelih 3-4* z zajtrkom, 3 večerji, vse prevoze in zunanje oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje in lokalne vodnike (kjer je potrebno), stroške priprave in organizacije potovanja.

Vstopnine* v ceno potovanja niso vključene in jih potnik po želji poravna na kraju samem. Okvirni znesek vstopnin je 73 EUR in vključuje vstopnine: Akropola (20 EUR), dva samostana v Meteori (vsak 3 EUR), arheološko najdišče v Delfih in muzej (12 EUR), Mikene (12 EUR), Korint (8 EUR), gledališče v Epidavru (12 EUR). Vstopnine v večino arheoloških najdišč v Grčiji so za otroke/dijake do 18. leta starosti brezplačne, samostani v Meteori so brezplačni do 12. leta starosti. *Cene vstopnin veljajo za leto 2022 in se lahko v letu 2023 spremenijo.

Obvezna doplačila:

 • Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 34 oseb 75 €
 • Doplačilo za skupino v velikosti 35 - 39 oseb 45 €

Možna doplačila:

 • Doplačilo za enoposteljno sobo (doplačilo ne velja za nočitvi na ladji) 130 €
 • Kabina (notranja dvoposteljna) na trajektu (v obe smeri) po osebi 80 €
 • Kabina (notranja troposteljna) na trajektu (v obe smeri) po osebi 55 €
 • Kabina (zunanja dvoposteljna) na trajektu (v obe smeri) po osebi 99 €
 • Kabina (zunanja štiriposteljna) na trajektu (v obe smeri) po osebi 30 €
 • Kabina (zunanja troposteljna) na trajektu (v obe smeri) po osebi 68 €
 • Odstopnina (5,02%) od vrednosti aranžmaja - paket A 5.02 %
 • Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 8 dni kritje S - posamično 14.47 €

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se