• 23.03.2023
  • 08.10.2023
  • 1-14
  • 2 odrasla

Boromejski otoki

Opis ponudbe

Brescia - cvetoče mesto šestnajstega stoletja, ko so nastali številni zanimivi spomeniki bogate kulturne dediščine. Ko so v mestu delovali ljudje, ki so s svojim delovanjem prispevali k družbenemu napredku in razcvetu umetnosti.

Jezero Maggiore - širna vodna površina, ki jo krasijo otočki sredi jezera, kjer je človek s svojim posegom obogatil naravo. K ogledu vabijo dvorci in prelestni vrtovi, v njih se življenje za trenutek ustavi.

Milano – mestni vrvež, svetovne smernice industrijskega oblikovanja in mode. Mesto Expa in vložene kandidature za organizacijo zimskih olimpijskih iger 2026. A hkrati središče umetnosti glasbe, slikarstva in stavbarstva.

1. dan LJUBLJANA – COMO – ARONA – STRESA (okolica).

Jutranji zbor v Ljubljani in vožnja proti Italiji. Vožnja z vmesnimi postanki do jezera Como, kjer se ustavimo v očarljivem mestecu z enakim imenom – Como. Como je čudovita kombinacija zgodovinskih zgradb, prestižnih restavracij in pomembnih muzejev. Sprehodimo se skozi ozke uličice in si ogledamo nekatere glavne znamenitosti, medtem ko občudujemo razgled na slikovito okolico. Nadaljujemo proti Aroni, na južnem delu jezera Maggiore. Od tukaj lahko občudujemo najlepši razgled na Boromejske otoke iz kipa Karla Boromejskega. Vožnja do hotela. (avtobus, H)

2. dan BOROMEJSKI OTOKI (Bella –Pescatori – Madre).

Zajtrk. Čaka nas čudovit dan. Po zajtrku se s trajektom odpeljemo na raziskovanje Boromejskih otokov. Obiskali bomo tri čudovite otoke. Začnemo z otokom Bella, katerega v pretežnosti zaseda palača z vrtovi, ki jo je dal zgraditi Karl III za svojo soprogo Isabello, po kateri je otok tudi dobil ime. Nadaljujemo z otokom Pescatori, ki je najstarejši naslejen otok in je dobil ime po prvotnih prebivalcih, ribičih. Dan zaključimo z največjim izmed Boromejskih otokov, otokom Madre, ki slovi predvsem po osupljivem botaničnem vrtu. Čaka nas zgolj še povratek v hotel. (H, Z, trajekt)

3. dan STRESA (okolica) – VICENZA - LJUBLJANA.

Zajtrk. Vožnja proti Vicenzi. Mesto s prefinjenimi “palazzi”, simpatičnimi kavarnicami in romantičnimi kotički zagotovo navduši. Ogledamo si nekaj znamenitosti in imamo dovolj prostega časa, da sami začutimo utrip mesta. Čaka nas še vožnja proti domu. V Ljubljano prispemo v večernih urah. (Z, avtobus)

VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni. Podrobnejše informacije pred potovanjem lahko poiščete tudi na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: http://www.zdravinapot.si/

Cena (najmanj 35 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, 2x nočitev z zajtrkom, slovensko vodenje in lokalne vodnike, prevoz s trajektom na Boromejske otoke po programu, stroške priprave in organizacije potovanja.

Obvezna doplačila:

  • Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 29 oseb 42 €
  • Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 34 oseb 21 €

Možna doplačila:

  • Doplačilo za enoposteljno sobo 45 €
  • Odstopnina (5,02%) od vrednosti aranžmaja - paket A 5.02 %
  • Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 5 dni kritje S - posamično 10.2 €

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se