Dalmatinski biseri

Skupinsko
kolesarjenje
Odhod 08.06.2024
Trajanje potovanja 8 dni / 7 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Dvoposteljna kabina
Začetna točka Split / okolica
Prevoz Lasten
od 725 €

Kolesarsko potovanje in križarjenje po severno jadranskih otokih.

Severno dalmatinski otoki so kot naravni arhipelag edinstveni in zanimivi za kolesarjenje. Tukaj je relief nekoliko manj razgiban in teren manj zahteven kot na jugu. Veličastni slapovi Krke in otočje Kornatov sta dve izjemni in enkratni stvaritvi narave. Starodavna in s kulturo bogata mesta Trogir, Šibenik in Zadar pa je skozi stoletja ustvarjala človeška roka in pronicljiv duh. Vabljeni na odkrivanje otokov s kolesom!

1. dan: SPLIT / okolica - TROGIR - ĆIOVO
Zbor vseh udeležencev v Splitu oz. okolici, kjer sledi vkrcanje na ladjo in plovba proti Trogirju. Sledi krožna kolesarska tura po otoku Čiovo. Otok se nahaja tik ob zgodovinskem jedru starega Trogirja, mesta, ki je pod UNESCO-vo zaščito. S Trogirjem in kopnim je povezan z mostom. Po končani kolesarski turi sledi ogled mesta. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 15 km).

2. dan: PRIMOŠTEN - ŠIBENIK - SLAPOVI KRKE - SKRADIN
Po zajtrku sledi plovba do Rogoznice. Krajša kolesarska tura do Primoštena z ogledom mesta. Nadaljevanje plovbe do Šibenika in od tam naprej kolesarjenje do Krkinih slapov, ki so res vredni ogleda in so z okolico del narodnega parka. Zaključek kolesarjenja bo v ribiškem mestecu Skradin. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 35-40 km).

3. dan: ŠIBENIK - MURTER – DUGI OTOK (Telašćica)
Dan bomo začeli s slikovito plovbo po skozi kanjon reke Krke mimo Šibenika do Vodic. Sledi kolesarska etapa od Vodic mimo Tribunja do Murterja. Nekaj prostega časa za kopanje in plovba na Dugi otok, ki je največji severno jadranski otok. Prav posebno zanimiva bo slikovita plovba mimo Kornatov, ki ga sestavlja 89 otokov in otočkov. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 35 km).

4. dan: DUGI OTOK – BOŽAVA – ZADAR
Po zajtrku začetek kolesarske ture. Razgibana in slikovita kolesarska pot nas bo vodila od parka Telašćica vse do Božave, kjer nas bo čakala naša ladja. Park Telašćica, ki spada med najlepše zalive na vzhodni obali Jadrana in leži znotraj narodnega parka Kornati. Telašćico izpostavljajo trije osnovni fenomeni: sam zaliv Telašćica, kot največje naravno pristanišče na Jadranu, strme, prepadne stene na južni obali, ki se dvigajo tudi do 200 m nad morjem in slano jezero Mir.  Po končanem kolesarjenju sledi plovba do mesta Zadar. Večerja in prenočevanje (cca. 45-55 km).

5. dan: ZADAR - UGLJAN – PAŠMAN
Po zajtrku sledi plovba na otok Uglajn. Današnja kolesarska etapa bo potekala po dveh otokih, Ugljanu in Pašmanu. Oba otoka sta namreč povezana z mostom. Tisti z najvišjimi ambijicami se bodo za začetek lahko povzpeli tudi do razgledene točke Sv. Mihovil na Ugljanu. Naš današnji cilj bo Tkon, kjer bo dovolj časa tudi za kopanje. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 45 km).

6. dan: TKON - BIOGRAD – VRANSKO JEZERO - VODICE
Po zajtrku plovba in  začetek kolesarjenja od Biograda, mimo Vranskega jezera in skozi manjše vasice do poznanega turističnega mesta Vodice. Živahno počitiško mesto se je s časoma razvilo v pomemben turistični center in je postalo izhodiščna točka izletov na Šibenske otoke. Popoldne prosto za kopanje. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 45 km).

7. dan: VODICE - ŠOLTA
Po zajtrku sledi plovba na otok Šolta. Otok spada v skupino srednjedalmatinskih otokov, kjer vas čaka čist in svež zrak ter skriti zalivi z lepimi plažami, kamor se lahko zatečejo vsi tisti, ki iščejo miren kraj za polnjenje baterij. Dokaj poseljen otok bomo prekolesarili od Maslinice do Stomorske. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 25 km).

8. dan: ŠOLTA - SPLIT / okolica
Jutranja plovba in zajtrk do mesta vkrcanja, kjer se tura zaključi.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi posebnih vremenskih razmer.

CENA VKLJUČUJE: 7 polpenzionov (zajtrk in večerja na ladji), namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah, vse kabine tuš/WC, vključno s posteljnino in brisačami, slovenskega vodnika, ki kolesari s skupino

DOPLAČILA: luške in turistične pristojbine 40 € (na licu mesta)

MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna kabina 200 €, najem kolesa 90 €, najem E kolesa 180 €, vstopnine na poti, kabina za zgornji palubi 60 €

POPUST: kabina s pogradom 30 €

OPOMBE: lasten prevoz - uredimo ugodno parkiranje, možnost doplačila za organiziran prevoz (min. 6 oseb)

Najmanjše število oseb za izvedbo potovanja: 22
*vse cene za osebo

Ladja.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se