Biseri Kvarnerja

Skupinsko
kolesarjenje
Odhod 27.06.2021
Trajanje potovanja 8 dni / 7 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Dvoposteljna kabina
Začetna točka Šibenik
Prevoz Lasten

 

od 529 €

Kolesarsko potovanje po najlepših delih Kvarnerja.

PROGRAM:

1. DAN: ŠIBENIK - PAŠMAN - UGLJAN
Zbor vseh udeležencev v Šibeniku, vkrcanje na ladjo ter plovba do otoka Pašmana. Začetek kolesarjenja v mestu Tkon. Kolesarska tura nas bo vodila po dveh otokih saj sta Pašman in Ugljan povezana z mostom. Današnji cilj bo v Preku, tisti z največjimi ambicijami pa se bodo lahko tudi povzpeli na Sv. Mihovil in uživali ob lepih razgledih na sosednje otoke. Večerja in nočitev (cca. 35 km).

2. DAN: UGLJAN - MOLAT - VELI LOŠINJ
Po zajtrku sledi kratka polovba na otok Molat do istoimenskega mesta. Tukaj bo tudi začetek naše kolesarske ture. Otok je dolg le 11 kilometrov zato bo tura kratka. Naša ladja nas bo počakala na severnem delu otoka. Sledi nadaljevanje plovbe mimo Ista, Premude in Ilovika do Lošinja. Vsekakor bo med plovbo dovolj časa tudi za osvežitev v morju v enem izmed zalivov na poti. V Velem Lošinju pa bomo zopet sedli na kolesa in se zapeljali krožno do Malega Lošinja in nazaj v Veli Lošinj, kjer bomo tudi prenočili (cca. 30 km).

3. DAN: VELI LOŠINJ - NEREZINE - KRK
Po zajtrku začetek kolesarjenja. Prvi postanek bomo naredili v slikovitem Malem Lošinju. Sledi nadaljevanje po panoramski cesti po otoku Lošinju, do Osorja, ki povezuje otoka Lošinj in Cres. Po oddihu sledi povratek do Nerezin, kjer bo čas za skos v morje. Nadaljevanje plovbe proti otoku Krku, do mesta Krk, kjer bomo tudi prenočili (cca. 35 km).

4. DAN: KRK - VRBNIK - BAŠKA - GRGUR
Po zajtrku začetek današnje kolesarske etape. Pot nas bo vodila mimo vinogradov in nasadov oljk do mesta Vrbnik, ki leži na jugovzodni obali otoka Krka. Zgrajen je na približno 50 metrov visokem hribu, ki se proti vzhodu končuje z visoko skalnato steno. Mesto ima najbolj slavno ulico na otoku in po njihovih besedah na svetu. Domačini trdijo da je to najožja ulica na svetu. Po ogledu mesta sledi nadaljevanje kolesarjenja proti znanemu turističnemu kraju na otoku, Baški. Po osvežitvi v morju sledi plovba na otok Grgur, ki je bil do leta 1988 je bil ženski kazensko popravni zavod oz. zapor. Vsekakor bo za ogled dovolj časa, saj bomo tukaj tudi prenočili (cca. 45 km).

5. DAN: GRGUR - GOLI OTOK - LOPAR - RAB
Plovba do zgodovinsko zanimivega Golega otoka, kjer je Avstro-Ogrska že med 1. svetovno vojno zgradila taborišče za ruske ujetnike z vzhodne fronte, od leta 1949 pa je tam delovalo zloglasno taborišče za jugoslovanske politične zapornike. Po ogledu sledi plovba do severnega dela otoka Rab in izkrcanje v Loparju, kjer se prične kolesarjenje. Lopar obkroža 22 peščenih plaž, najbolj znana med njimi pa je Rajska plaža. Kolesarili bomo po severnem delu otoka do mesta Rab s stoletno turistično tradicijo. Mesto si bomo tudi ogledali. Večerja in nočitev (cca. 30 km).

6. DAN: RAB - PAG - MANDRE
Jutranja plovba na otok Pag. Začetek kolesarske ture bo na severnem delu otoka v vasici Lun znani po številnih nasadih oljk. Naš prvi postanek bomo naredili v turistčno poznani Novalji. Sledi nadaljevanje kolesarjenja mimo Kolana, kjer pridelujejo znameniti paški sir. Tam se bomo tudi ustavili v znani sirarni, kjer boste sir lahko tudi kupili. Naš današnji cilj pa bo ribiška vasica Mandre, kjer bo na voljo dovolj prostega časa za osvežitev v morju. Večerja in nočitev (cca. 40 km).

7. DAN: MANDRE - BIOGRAD NA MORU - VODICE
Jutranja plovba proti Biogradu na Moru, kjer bomo začeli s kolesarjenjem. Pot nas bo vodila od Biograda do Pakoštanov in naprej mimo Vranskega jezera in skozi manjše vasice do poznanega turističnega mesta Vodice. Živahno počitiško mesto se je s časoma razvilo v pomemben turistični center in je postalo izhodiščna točka izletov na Šibenske otoke. Večerja in nočitev (cca. 45 km).

8. DAN: VODICE - ŠIBENIK
Jutranja plovba in zajtrk do mesta vkrcanja, kjer se tura zaključi.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi možnih posebnih vremenskih razmer.

CENA VKLJUČUJE: 7 polpenzionov (zajtrk in večerja na ladji), namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah, vse kabine tuš/WC, vključno s posteljnino in brisačami, slovenskega vodnika, ki kolesari s skupino

DOPLAČILA: luške in turistične pristojbine 35 € (na licu mesta)

MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna kabina 140 €, najem kolesa 70 €, najem E kolesa 180 €, vstopnine na poti, kabina za zgornji palubi 56 €, v primeru manjšega števila oseb (16-20 oseb): 85 €

OPOMBE: lasten prevoz - uredimo ugodno parkiranje, možnost doplačila za organiziran prevoz (min. 6 oseb)

Najmanjše število oseb za izvedbo potovanja: 20

Bivanje na Ladji A kategorije.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se