Dalmatinska avantura in Mljet

Skupinsko
kolesarjenje
Odhod: 01.06.2024
Trajanje potovanja 8 dni / 7 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Dvoposteljna kabina
Začetna točka Split / okolica
Prevoz Lasten
od 725 €

Kolesarsko potovanje in križarjenje po jadranskih otokih. Križarjenje med jadranskimi otoki in celino, številne naravne in kulturne zanimivosti na poti, kopanje in udobno bivanje na ladji; vse to združujemo s kolesarjenjem, ki zagotavlja izjemen užitek, sprostitev in izziv vsakemu aktivnemu popotniku. Izkušena ladijska posadka skrbi za varno plovbo in dobro gostinsko ponudbo, vodnik pa za strokovno izvedbo potovanja.

PROGRAM:

1. DAN: SPLIT/OKOLICA - POVLJA - SUMARTIN
Zbor vseh udeležencev v Splitu oz. v okolici, kjer sledi vkrcanje na ladji. Plovba na otok Brač in začetek kolesarske ture v mestu Povlja. Kolesarjenje po panoramski cesti na južno stran otoka, do mesta Sumartin, kjer nas bo čakala ladja.  Večerja in nočitev (cca. 15 km).

2. DAN: SUMARTIN - POKRIVENIK - SUĆURAJ - TRPANJ
Jutranja plovba na otok Hvar do zaliva Pokrivenik. V tem zalivu so snemali tudi film bratovščina Sinjega galeba. Začetek kolesarske ture po otoku Hvaru. Pot ns bo vodila skozi manjša naselja na južnem delu otoka proti našemu clju v Sučuraju in od tam naprej plovba proti Pelješcu, jer bomo v kraju Trpanj tudi prenočili. (cca. 35 km).

3. DAN: TRPANJ - TRSTENIK
Po zajtrku začetek kolesarjenja. Kolesarili bomo mimo številnih vinogradov do kraja Potomje, kjer si bomo ogledali tudi vinsko klet, možna pa bo tudi degustacija. Sledi nadaljevanje po panoramski cesti proti Trsteniku, kjer bo po končani turi tudi dovolj časa za osvežitev v morju. Večerja in nočitev (cca. 35 km).

4. DAN: TRSTENIK - STON - PRAPRATNO - MLJET
Po zajtrku začetek kolesarjenja po lepi panoramski cesti mimo zaliva Žuljana in nadaljevannje po razgibani cesti skozi vasice na Pelješcu. Naš prvi postanek bo v bližnjem Stonu (tudi Ston Veli), ki je bil v preteklosti najbolj poznan po solinah in obali, primerni za kopanje, predvsem tista v zalivu Praprotno. Tako Ston, kot tudi Mali Ston so ustanovili Dubrovčani, takoj ko so leta 1333 zavladali Pelješcu. Obe naselji so utrdili in ju povezali s sistemom obrambnih zidov, enim največjih fortifikacijskih objektov na vzhodni obali Jadrana. Po ogledu in kosilu sledi nadaljevanje kolesarjenja do zaliva Prapratno, kjer nas bo že čakala naša ladja. Plovba prot Mljetu. Večerja in nočitev (cca. 45 km).

5. DAN: MLJET - LUMBARDA
Po zajtrku začetek kolesarjenja v vasici Prožurska luka. Mljet je s površino 100,4 km² največji otok v dubrovniškem arhipelagu in osmi največji otok Hrvaške. Razgibana pot po otoku Mljetu nas bo vodila do kraja Polaće naprej skozi nacionalni park, ki si ga bomo tudi ogledali. Na ladjo se bomo ponovno vkrcali v Pomeni in sledila bo plovba proti Lumbardi na Korčli, kjer bomo tudi prenočili. Večerja in nočitev (cca. 55 km).

6. DAN: LUMBARDA - RAČIŠČE - HVAR
Po zajtrku začetek kolesarjenja. Pot nas bo najprej vodia skozi vinograde v okolici Lumbarde do mesta Korčula, kjer bomo naredili postanek za oddih in ogled mesta. Sledilo bo nadaljevanje kolesarjenja po obalni cesti do kraja Račišće. Nekaj prostega časa za osvežitev v morju in plovba proti otoku Hvaru, do mesta Hvar, kjer bomo tudi prenočili (cca. 30 km).

7. DAN: HVAR - MILNA - POSTIRA
Jutranja plovba na otok Brač. Začetek kolesarjenja bo v mestu Milna. Začeli bomo z vzponom proti naselju Ložišća in naprej skozi Sutivan in Supetar do Postire, kjer bo popoldan še dovolj časa za kopanje (cca. 35 km).

8. DAN: POSTIRA - SPLIT / okolica
Jutranja plovba do naše začetne točke mesta vkrcanja. Po zajtrku slovo od posadke in zaključek potovanja.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi možnih posebnih vremenskih razmer.

CENA VKLJUČUJE: 7 polpenzionov (zajtrk in večerja na ladji), namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah, vse kabine tuš/WC, vključno s posteljnino in brisačami, slovenskega vodnika, ki kolesari s skupino

DOPLAČILA: luške in turistične pristojbine 40 € (na licu mesta)

MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna kabina 200 €, najem kolesa 70 €, najem E kolesa 180 €, vstopnine na poti, kabina za zgornji palubi 60 €

POPUST: kabina s pogradom 30 €

OPOMBE: lasten prevoz - uredimo ugodno parkiranje, možnost doplačila za organiziran prevoz (min. 6 oseb)

Najmanjše število oseb za izvedbo potovanja: 22

Bivanje na ladji.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se