Dalmatinska avantura

Skupinsko
kolesarjenje
Zagotovljeno
Odhod: 22.05.2021
Trajanje potovanja 8 dni / 7 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Dvoposteljna kabina
Začetna točka Split / okolica
Prevoz Lasten
od 499 €

Kolesarsko potovanje in križarjenje po jadranskih otokih. Križarjenje med jadranskimi otoki in celino, številne naravne in kulturne zanimivosti na poti, kopanje in udobno bivanje na ladji; vse to združujemo s kolesarjenjem, ki zagotavlja izjemen užitek, sprostitev in izziv vsakemu aktivnemu popotniku. Izkušena ladijska posadka skrbi za varno plovbo in dobro gostinsko ponudbo, vodnik pa za strokovno izvedbo potovanja.

PROGRAM:

1. DAN: SPLIT/OKOLICA - POVLJA - SUMARTIN - MAKARSKA
Zbor vseh udeležencev v Splitu oz. v okolici, kjer sledi vkrcanje na ladji. Plovba na otok Brač in začetek kolesarske ture v mestu Povlja. Kolesarjenje po panoramski cesti na južno stran otoka, do mesta Sumartin, kjer nas bo čakala ladja. Nekaj prostega časa za kopanje in oddih ter plovba proti Makarski. Večerja in nočitev (cca. 15 km).

2. DAN: MAKARSKA - IGRANE
Po zajtrku začetek kolesarske ture. Pot nas bo vodila skozi najlepše kraje makarske riviere kot so Podgora, Tućepi, Igrane in Živogošče. Naša ladja nas bo čakala v mestu Igrane, kjer bomo tudi prenočili (cca 30 km).

3. DAN: IGRANE - KUČIŠĆE - TRSTENIK
Današnji dan bomo začeli s plovbo proti Pelješcu. Ladjo bomo zapustili v kraju Kučišće, kjer bo tudi začetek današnje kolesarske ture. Obalna pot nas bo vodila skozi mesto Orebić in naprej po panoramski cesti skozi številne vinograde. Med samim kolesarjenjem se bomo ustavili tudi na kosilu in degustaciji. Zaključek današnje ture bo ribiško mestece Trstenik, kjer nas bo čakala ladja (cca. 45 km).

4. DAN: TRSTENIK - SOBRA - POMENA
Jutranja plovba na otok Mljet. Začetek kolesarske ture bo v mestu Sobra. Otok Mljet spada med najbolj zelene otoke na Jadranu. Naša kolesarska pot nas bo vodila skozi večino otoka še posebno zanimivo pa bo kolesarjenje skozi nacionalni park in mimo dveh jezer, kjer bo nekaj časa tudi za osvežitev. Našo današnjo kolesarsko turo bomo zaklučili v mestu Pomena, kjer nas bo čakala ladja (cca. 45 km).

5. DAN: LUMBARDA - KORČULA - RAČIŠĆE - SUĆURAJ
Tudi današnji dan bomo začeli s plovbo proti otoku Korčula do mesta Lumbarda, kjer bo začetek kolesarske ture. Naš prvi postanek bomo naredili v mestu Korčula, kjer bo na voljo nekaj časa za ogled tega prekrasnega dalmatinskega mesta. Sledi nadaljevanje kolesarjenja proti Pupnatu, kjer se bomo ustavili na kosilu. Naš današnji cilj bo v Račišću. Po kratki osvežitvi v morju sledi plovba na otok Hvar do mesta Sućuraj, kjer bomo tudi prenočili (cca. 35 km).

6. DAN: SUĆURAJ - POKRIVENIK - BOL
Po zajtrku začetek kolesarjenja. Panoramska cesta nas bo vodila skozi vasice Selca in Bogomolje do Zastražišća od koder sledi slikovit spust v zaliv Pokrivenik, kjer nas bo čakala naša ladja. V tem zalivu so snemali tudi film bratovščina Sinjega galeba. Po končani kolesarski turi bo nekaj časa tudi za kopanje. Sledi plovba do Bola na otok Brač, kjer bomo tudi prenočili (cca. 35 km).

7. DAN: BOL - PUČIŠĆA - POSTIRA - OMIŠ
Naša kolesarska tura se bo začela v znanem turističnem mestu Bol, kjer si bomo ogledali tudi znamenito plažo ˝zlatni rat˝. Sledil bo vzpon po panoramski cesti do Gornjega Humca, kjer si bomo privoščili okrepčilo. Nadaljevanje kolesarjenja mimo Pražnice in s slikovitim spustom do mesta Pučišća, ki je znan po izdelkih iz kamna. Naša današnji cilj bo ribiško mesto Postira, kjer nas bo čakala ladja. Sledi plovba proti Omišu, kjer bomo prenočili (cca. 45 km).

8. DAN: OMIŠ - SPLIT/OKOLICA
Jutranja plovba do naše začetne točke mesta vkrcanja. Po zajtrku slovo od posadke in zaključek potovanja.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi možnih posebnih vremenskih razmer.

CENA VKLJUČUJE: 7 polpenzionov (zajtrk in večerja na ladji), namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah, vse kabine tuš/WC, vključno s posteljnino in brisačami, slovenskega vodnika, ki kolesari s skupino

DOPLAČILA: luške in turistične pristojbine 35 € (na licu mesta)

MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna kabina 140 €, najem kolesa 70 €, najem E kolesa 180 €, vstopnine na poti, kabina za zgornji palubi 56 €, v primeru manjšega števila oseb (16-20 oseb): 85 €

OPOMBE: lasten prevoz - uredimo ugodno parkiranje, možnost doplačila za organiziran prevoz (min. 6 oseb)

Najmanjše število oseb za izvedbo potovanja: 20

Bivanje na ladji.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se