Italija - Sončna Sicilija

Skupinsko
kolesarjenje
Odhod 20.10.2024
Trajanje potovanja 7 dni / 6 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Dvoposteljna soba
Začetna točka Ljubljana
Prevoz Letalo

od 1279 €

Kolesarsko potovanje po najlepših delih jugozahodne Sicilije.

PROGRAM:
1. DAN: Benetke oz bližnje letališče - Catania - Palazzolo Acreide
Zbor vseh udeležencev ter transfer do beneškega oz. bližnjega letališča. Sledi polet proti Catanji ter transfer do naše začetke točke mesta Palazzo Acreide. Po namestitvi v hotelu sledi prevzem koles ter ogled tega baročnega mesta z zanimivo arhitekturo. Nočitev v hotelu (cca. 10 km).

2. DAN : Palazzolo Acreide – Modica
Po zajtrku začetek kolesarjenja. Pot nas bo vodila skozi čudovito območje Monti Iblei. Navidušila nas bo edinstvena zelena pokrajina, katero zaznamujejo tipični kamni. Naš današnji cilj bo baročno mesto Modica z znamenito cerkvo San Giorgo, katero si bomo tudi ogledali. Mesto je poznano tudi po izdelavi čokolade katero bomo tudi poizkusili. Nočitev v hotelu (cca. 55 km).

3. DAN: Modica – Pozzallo
Po zajtrku sledi nadaljevanje kolesarjenja po kanjonu Iblei. Čez nekaj časa bomo prispeli do slikovitega baročnega mesta Scicli, kjer bo nekaj prostega časa za ogled. Sledi nadaljevanje kolesarjenja skozi majhne ulice in naprej proti obali do današnjega cilja mesta Pozzalla, ki nas bo navdušil s svojimi dolgimi peščenimi plažami. Na voljo bo tudi čas za osvežitev v morju. Nočitev v hotelu (cca. 45 km).

Day 4: Pozzallo – Marzamemi
Po zajtrku začetek kolesarjenja. Današnja etapa bo po večini ravninska. Pot nas bo vodila skozi dva močvirska območja "PatanoLongarini" in "Patano Cuba", kjer bomo med kolesarjenjam lahko opazili veliko različnih vrst ptic, saj je to zelo popularna ˝vmesna postaja˝ med selitvijo v Afriko. Obalna pot nas bo popeljala tudi mimo najjužnejšega dela Sicilje otoka "Isola delleCorrenti", ki leži na enaki zemljepisni širini kot Tunizija in je tudi meja med Jonskim in Mediteranskem morjem. Postanek bomo naredili tudi v slikoviti ribiški vasici Marzamemi. Naš današnji cilj pa bo mesto San Lorenzo, kjer bomo tudi prenočili v hotelu (cca 55 km.)

5. DAN: Marzamemi – Noto
Po zajtrku začetek kolesarjenja naprej proti severu. Naš prvi postanek bomo naredili v naravnem rezervatu "Oasi di Vendicari". Rezervat je poznam neokrnjeni obali, rastlinah ter veliko vrst ptic med katerimi bomo lahko opazili tudi flamingose. Sledi nadaljevanje kolesarjenja proti notranjosti in skozi vinograde do slikovitega baročnega mesta Noto, ki je bilo leta 2002 uvrščeno v seznam UNESCOve kulturne dediščine. Mesto si bomo tudi ogledali. Nočitev v hotelu (cca. 35 km).

6. DAN: Noto – Siracusa
Po zajtrku nadaljevanje kolesarjenja po obalni cesti naprej proti severu. Danšnji cilj ne mesto Siracusa, ki je bilo včasih prestolnica antične Grčije. Mesto se ponaša z prelepim arheološkim parkom ter z enim izmed največjih grških gledališč ˝Magna Grecia˝. Dan bomo zaključili z ogledom slikovitega centra in ulic otočka Ortigia. Sprehodili se bomo tudi skozi živahno tržnico. Nočitev v hotelu (cca. 45 km).

7. DAN: Siracusa - Catania - Benetke oz. bližnje letališče
Po zajtrku transfer do letališča v Catanji ter polet proti Benetkam oz. bližnjem letališču, kjer se naša tura zaključi.

Cena vključuje: transfer iz Ljubljane do beneškega letališča, letalski prevoz na relaciji Benetke - Catania - Benetke, letališke in varnostne pristojbine, oddana prtljaga do 20kg, transfer letališče - hotel - letališče, 6 x nočitev z zajtrkom, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*/4*, prevoz prtljage med hoteli, slovenskega vodnika, ki kolesari z skupino, organizacijo potovanja in ddv.
Možna doplačila: enoposteljna soba 240 €, najem kolesa 110 €, električno kolo 180 €, vstopnine na poti, večerje
Doplačila na licu mesta: turistična pristojbina
Najmanjše število za izvedbo potovanja 12

Hoteli 3* in 4*.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se