Črnogorska poslastica

Skupinsko
kolesarjenje
Odhod 26.08.2024
Trajanje potovanja 7 dni / 6 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Hoteli 3*/4*
Začetna točka Ljubljana
Prevoz Organiziran (kombi)

od 785 €

Kolesarsko potovanje po Črni Gori. Črna Gora je majhna gorata republika na Balkanu, ki vas bo prav gotovo navdušila na našem kolesarskem potovanju. To sedemdnevno kolesarsko potovanje smo poimenovali Črnogorska poslastica. Pot nas bo vodila po slikovitih in razglednih poteh od obalnega mesta Kotor pa vse do Žabljaka. Pravi izziv bo tudi vzpon na Durmitor. Na potovanju boste uživali tudi ob dobrotah, ki nam jih ponuja črnogorska kuhinja. Naše kolesarjenje zaključimo v Sarajevu, kjer si bomo za konec privoščili najboljše ˝čevape˝.

1. DAN: LJUBLJANA - PELJEŠAC - STON - SLANO
Zbor vseh udeležencev v zgodnjih jutranjih urah in vožnja mimo Zagreba in Splita proti Pelješcu. Po prihodu sledi krajša kolesarska tura po Pelješcu in okolici z ogledom Stona , nastanitev v hotelu in nočitev (cca 38 km).

2. DAN: PELJEŠAC - HERCEG NOVI - KOTOR
Po zajtrku zapustimo Pelješac. Sledi vožnja mimo Stona in Dubrovnika do črnogorske meje. S kolesarjenjem zopet začnemo v mestu Herceg Novi in nadaljujemo po obalni cesti vse do našega današnjega cilja, mesta Kotor. Kotor je znamenito črnogorsko srednjeveško, obmorsko mesto v zalivu Boke Kotorske. Mesto ima okoli 1333 prebivalcev, stari del mesta s sredozemskim pristaniščem pa je obdan z impresivnim in dobro ohranjenim mestnim obzidjem, pod zaščito Unesca, kot svetovna kulturna dediščina. Prenočevanje v Kotorju /okolica (cca. 35 km)

3. DAN: KOTOR - LOVČEN
Naše današnje kolesarjenje se začne s črnogorskim Vršičem oziroma vzponom proti gori Lovčen. Serpentinasta cesta nas pripelje do enega najlepših razgledov na kotorski zaliv pod nami. Zaliv velja za enega izmed najlepših na svetu in prepričani smo, da vas bo razgled očaral. Postanek in okrepčilo bomo naredili v vasi Njegoši, rojstnem kraju največjega črnogorskega pesnika in vladarja Njegoša. Vas je poznana po dobrem pršutu in domačem siru. Pot nadaljujemo mimo stare prestolnice Cetinje ob reki Crnojeviča proti Skadarskem jezeru. Nočitev v hotelu (cca 55 km).

4. DAN: LOVČEN - CETINJE - PODGORICA - KOLAŠIN
Po zajtrku vožnja do Cetinja in kratek ogled mesta ter nadaljevanje skozi Podgorico, kjer zapustimo magistralo in znova sedemo na kolo. Kolesarjenje po stranski cesti do Kolašina. Mesto se nahaja na 954 m nad morjem in je z vseh strani obdan z okoliškimi gorami. Mesto nas bo navdušilo s prijetno klimo in lepo okolico. Prenočevanje v Kolašinu (cca 55 km).

5. DAN: KOLAŠIN - ŽABLJAK
Po zajtrku nadaljevanje kolesarjenja. Pot nas bo skozi manjše vasice vodila vse do Žabljaka. Na poti bo tudi dovolj časa za postanke in pokušino lokalnih dobrot. Naš današnji cilj je Žabljak, majhno mesto, prometno, ekonomsko, kulturno in turistično središče Durmitorja. Je najvišje ležeče mesto na Balkanu in se nahaja na nadmorski višini 1456 m. Mesto je obkroženo s številnimi gorskimi vrhovi, jezeri, kanjonom reke Tare in predstavlja odlično izhodišče za športne dejavnosti, med katerimi prevladujejo pohodništvo, raftanje ter smučanje. Prenočevanje na Žabljaku (cca 45-55 km).

6. DAN: ŽABLJAK - DURMITOR - SARAJEVO
Po zajtrku sledi začetek kolesarjenja in izziv vsakemu kolesarju je prav gotovo prečenje Durmitorja. Med samim kolesarjenjem bomo lahko uživali med prelepimi razgledi na pokrajino. Zaslužen oddih si bomo privoščili na Trsi in sledi nadaljevanje proti mejnemu prehodu. Po končanem kolesarjenju sledi prevoz do Sarajeva in ogled mesta. Zagotovo si bomo privoščili tudi najboljše čevape na Baščaršiji. Nočitev v Sarajevu (cca 55 km).

7. DAN: SARAJEVO - LJUBLJANA
Po zajtrku še nekaj prostega časa za individualne oglede in nakupe ter prevoz proti Sloveniji, kjer se naša kolesarska avantura zaključi.

Cena vključuje: prevoz oseb in koles po programu, šest nočitev z zajtkom v hotelih 3*/4*, namestitev v dvoposteljnih sobah, prevoz prtljage med hoteli, spremljevalno vozilo (tam kjer je mogoče), slovenskega vodnika / spremljevalca, ki kolesari z skupino

Doplačila: turistične pristojbine 3 € oseba / dan (na licu mesta), vstopnine na poti

Možna doplačila: najem E-kolesa 170 €, enoposteljna soba 150 €

Najmanjše število oseb za izvedbo: 12

Hoteli in penzioni 3*/4*.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se