Drava Express

Individualno
kolesarjenje
Odhod vsak dan, 29.05. - 11.09.2024
Trajanje potovanja 6 dni / 5 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Dvoposteljna soba
Začetna točka Sillian
Prevoz Lasten

od 569 €

Kolesarjenje ob Dravi. Del Dravske kolesarske poti, ko lahko sledite reki Dravi od njenega začetka v Sillianu, na VzhodnemTirolskem, le nekaj km od italijanske meje in ko kolesarite po neokrnjeni naravi, skoraj ob vznožju Dolomitov. Kolesarska pot ob reki Dravi pelje skozi mesto Lienz v Avstriji in mimo manjših starodavnih mest in vasi, do prelepih in kristalno čistih koroških jezer, kjer reka dobi svojo moč, ko se približuje Sloveniji. Pot je dobro označena, odlikujejo pa jo prelepo okolje, številne zanimivosti in razgibana trasa poti. To je aktivno kolesarjenje, saj v 4-dnevnih etapah naredite blizu 300km.

1. DAN: SILLIAN
Individualni prihod v Sillian, namestitev in prenočevanje.

2.DAN: SILLIAN - GREIFENBURG/BERG
Kolesarska etapa poteka v senci in nedaleč stran od mogočnih Dolomitov in vodi do pomembnega gospodarskega središča tega področja, mesta Lienz. Vzdolž reke Drave in ob meji med Italijo in Avstrijo, preko Oberdrauburga, kolesarska pot pripelje do končnega cilja v Greifenburgu oz. Bergu. Kolesarite po lokalnih poteh in po manj prometnih cestah, na poti pa lahko najdete številna počivališča in železniška postajališča tako, da pot lahko nadaljujete z vlakom, če se naveličate kolesarjenja. Prenočevanje.(cca 71 km)

3.DAN: GREIFENBURG/BERG - PATERNION
Kolesarjenje bo potekalo po gornji dravski dolini, do mesta Spittal na reki Dravi, kjer namenite nekaj časa obisku znamenitega renesančnega dvorca Porcia in si oglejte starodavne grajske arkade, ki so nekaj posebnega. Pot nadaljujete vzdolž reke Drave in naprej do mesta in gradu Peternion, tik pred Beljakom. Prenočevanje.(cca 50 km)

4.DAN: PATERNION - BOROVLJE
Dnevna kolesarska etapa bo potekala od Paterniona do mesta Villach (Beljak), ki je živahno mesto in obiskovalcem nudi številne kulturne, športne in glasbene dogodke, nahaja pa se na stičišču treh držav - Avstrije-Italije- Slovenije. Kolesarjenje bo potekalo dalje, od Villacha preko doline Rosental (Rožne doline), do Borovelj. Prenočevanje.(cca 76 km)

5.DAN: BOROVLJE - LAVANMUND/ NEUHAUS
Po Rožni dolini - Rosental bo potekala današnja kolesarska etapa in vodila naprej, mimo jezera Klopinjsko jezero (Klopeiner See) do meje s Slovenijo. Pred končnim ciljem je velika atrakcija postanek in prehod preko visečega mostu St.Luzia. Sledijo še zadnji kilometri do hotela, kjer se tura zaključi. Prenočevanje.(cca 70 km)

6.DAN: LAVANMUND/NEUHAUS
Zaključek ture in individualni odhod proti domu.

CENA VKLJUČUJE: pet nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah, hoteli in penzoni 3*, prevoz prtljage med hoteli (1 kos po osebi), zemljevid in informacijski material, service hotline - nujna asistenca, parkirišče

MOŽNA DOPLAČILA: najem kolesa 99 €, električno kolo 199 €, povratni transfer z avtobusom 115 €, enoposteljna soba 150 €

Hoteli in penzioni 3*

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se