Solnograška jezera

Individualno
kolesarjenje
Odhod vsak dan, 27.04. - 19.10.2024
Trajanje potovanja 7 dni / 6 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Dvoposteljna soba
Začetna točka Eugendorf & okolica
Prevoz Lasten
od 649 €

Kolesarjenje v Avstriji.
Pokrajina Salzkammergut v Zgornji Avstriji je polna naravnih znamenitosti in znamenitih ljudi. Priložnost za obisk Mozartovega rojstnega mesta Salzburg, okusite slastne lokalne specialitete in občudujte lepote številnih jezer in gora. Pokrajina slovi po kristalno čistih gorskih jezerih in gostoljubnih ljudeh, ki skrbno varujejo svojo kulturo in običaje.

1. DAN : Eugendorf v bližini Salzburga Individualni prihod v Eugendorf
Namestitev v hotelu ali penzionu *** in prevzem dokumentov. Preostanek prostega dneva lahko izkoristite za individualni obisk mesta Salzburg.

2. DAN : Eugendorf – jezero Wolfgangsee
Po zajtrku kolesarjenje mimo krajev Flachgau in Eugendorf do mesta Thalgau. Peljite se mimo nenavadnega plezališča »Zmajeva stena« (Drachenwand) do slikovitega jezera Mondsee. Nadaljujte pot do mesta Scharfling, kjer se odpre čudovit pogled na jezero Wolfgangsee. Vožnja ob jezeru vas pripelje do mondene vasice St. Gilgen, znane tudi kot Mozartove vasice. Zaključite dan s sproščujočo vožnjo z ladjo po jezeru Wolfgangsee (cca 40 km).

3. DAN : Jezero Wolfgangsee – jezero Traunsee
Sprehodite se po prijetni vasici St. Wolgang, nato pa nadaljujte vožnjo v smeri kraja Bad Ischl, ki ima bogato zgodovino. V tem kraju je svojo poletno rezidenco imel cesar Franz Jožef, obiskovali so jo tudi številni umetniki. Sledi vožnja ob reki Traun do kraja Ebensee, ki leži ob jezeru Traunsee (cca 50 km).

4. DAN : Jezero Traunsee – jezero Attersee
Tura se začne ob jezeru Traunsee, ki leži med goro Traunstein in gorsko verigo Höllengebirge. Nadaljujte pot do kraja Gmunden, znanem po proizvodnji keramike in gradu Ort. Sprehodite se ob jezeru Traunsee in uživajte v čudoviti okolici, nato pa nadaljujte vožnjo skozi dolino Aurachtal do jezera Attersee (cca 35 km).

5. DAN : Jezero Attersee – Območje jezer Trumer
Uživajte v vožnji ob turkiznem jezeru Attersee in nadaljujte pot do kraja Unterach in jezera Mondsee. Vožnja ob severnem bregu jezera Mondsee vas pripelje do vasi Mondsee, kjer lahko uživate v lokalnih kulinaričnih specialitetah in si ogledate prazgodovinska kolišča (cca 65 km).

6. DAN : Območje jezer Trumer - Eugendorf
Nadaljevanje kolesarjenja mimo jezera Irrssee na območja treh jezer Trumer in nadaljevanje poti v smeri Salzburga oz. Eugendorfa ob prečudovitih pogledih na pogorje Salzkammergut (cca 40 km).

7. DAN : Eugendorf blizu Salzburga
Zaključek ture.

CENA VKLJUČUJE: 6 nočitev z zajtrkom v hotelih in penzionih 3*, wifi v hotelih, prevoz prtljage med hoteli, infiormacijski material, potovalni dokumenti, nujna asitenca - service hotline.

DOPLAČILA: turistična taksa (na licu mesta)

MOŽNA DOPLAČILA: najem kolesa 99 €, najem električnega kolesa 219 €, enoposteljna soba 150 €

OPOMBE: prihodi možni vsak dan

Hoteli in penzioni 3*.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se